Ispiši ovu stranicu

Njemački veleposlanik posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju

Njemački veleposlanik posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju Foto: Žana Kunji

U Palači Srijem u Vukovaru veleposlanika Savezne Republike Njemačke Christiana Hellbacha u nastupni posjet primio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Razgovarali su o brojnim zajedničkim temama - gospodarstvu, sportu, kulturi, povijesti i naslijeđu, nekada brojnoj njemačkoj zajednici, transportnim pravcima i logističkim centrima, ali i demografskim problemima.
- Razgovarali smo o svim onim projektima koje radimo i kojima želimo povećati mogućnost da potencijalni investitori dođu na ovaj prostor. Mislim da smo pronašli zajednički jezik i da ćemo kroz daljnje aktivnosti koje ćemo usmjeriti na hrvatske i njemačke gospodarske komore realizirati neke projekte koje smo sada ”začeli” i prijedloge koje smo „stavili na stol”-zaključio je župan.

Veleposlanik Hellbach naglasio je kako je najvažnije mladima osigurati radna mjesta i gospodarski razvoj kako bi ostali na ovim područjima te ponudio suradnju po pitanju investiranja na našemu području. - Razgovarali smo o problemima i izazovima ove regije, posebice demografskim koji su, moram reći, zabrinjavajući. Postoji odgovor na te probleme i izazove, a to je gospodarski razvoj. Treba stvoriuti prilike za mlade kako bi ostali na ovom području, a to se može samo preko gospodarskog razvoja. U tom smo smislu razgovarali o njemačkim investitorima i njihovom mogućem angažmanu u vašoj županiji. Za to treba stvoriti preduvjete i tu županija uistinu puno čini, no o tim preduvjetima treba se čuti i izvan županije, odnosno treba poraditi na merketingu– rekao je veleposlanik.

U prijepodnevnim satima njemački veleposlanik posjetio je i Osječko-baranjsku županiju, a u popodnevnim Grad Vukovar.

Pročitano 245 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić