Ispiši ovu stranicu

Proširuje se kapacitet vukovarskog vrtića za 40 novih mjesta

Proširuje se kapacitet vukovarskog vrtića za 40 novih mjesta Foto: Valerija Lozančić

Grad Vukovar u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar i Dječjim vrtićem Vukovar I osigurao je bespovratna EU sredstva za proširenje kapaciteta centralnog i područnog objekta Mitnica Dječjeg vrtića Vukovar I za 40 mjesta.

Objekti će biti prošireni novim dnevnim boravcima što daje mogućnost povećanju mjesta za upis djece u vrtićke skupine, ali i dodatno poboljšava uvjete ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Ukupna bespovratna sredstva oba projekta iznose gotovo 325.000 eura.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako će na taj način djeca dobiti dodatnu mogućnost odgoja, edukacije i socijalizacije. Izrazio je i zadovoljstvo povećanjem od gotovo 20% broja novoupisane djece u dječje vrtiće po čemu smo drugi grad u Hrvatskoj te činjenicom da smo vodeći od velikih gradova po ulaganjima u demografiju, mlade, obrazovanje i socijalne politike.
- Grad Vukovar je u 2022. godini u rad dječjih vrtića uložio 13,8 milijuna kuna, a 2021. godine taj iznos je bio 12,6 milijuna. I 2021. godine u vrtiće je uloženo znatno više sredstava u odnosu na godinu ranije. To nas čini zadovoljnim i sretnim, a po reakcijama roditelja također vidimo da radimo dobar posao – zaključio je Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić naglasio je kako je ovo samo jedna od mjera koje Grad Vukovar provodi kako bi poboljšao kvalitetu života i standard djece u našemu gradu.
-Kada govorimo o cjelokupnom sustavu obrazovanja Grad Vukovar je 2022. godine izdvojio 29,3 milijuna kuna, što je za 3,6 milijuna kuna više u odnosu na 2021. godinu.Uistinu se trudimo poboljšati standard građana – rekao je Dimić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić rekla je kako će ovim projektom riješiti gorući problem jer 30 djece čeka na upis u vrtić.
- Dječji vrtić Vukovar I pohađa 642 djece, a početkom godine otvorena još jedna odgojna skupina te ih sada ukupno brojimo 30. Svake godine pristiže nam veliki broj zahtjeva za upis u vrtić stoga vjerujemo kako ćemo ovim proširenjem moći udovoljiti svim zahtjevima i upisati 30 djece koji čekaju na mjesto – dodala je Kulić.

Direktor Vure Darijan Zeko rekao je kako ovaj projekt dokazuje da VURA u suradnji s Gradom Vukovarom i odgojno-obrazovnim ustanovama zna prepoznati potrebe građana i brzo na njih odgovoriti.
-U suradnji s Gradom Vukovarom i Dječjim vrtićem Vukovar I prepoznali smo potrebu za proširenjem vrtića i povećanjem kapaciteta te smo projekt uspješno prijavili. Veselimo se i zahvaljujem svima na njegovoj realizaciji – poručio je Zeko.

Na konferenciji za medije rečeno je kako će, bude li se ukazala potreba, razmotriti i ideja za izgradnjom i dodatnog objekta vrtića.

Pročitano 249 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić