Ispiši ovu stranicu

Obnovljene i modernizirane još dvije ulice na Mitnici

Obnovljene i modernizirane još dvije ulice na Mitnici Foro: Valerija Lozančić

Obnovljene su i modernizirane još dvije ulice na Mitnici u Vukovaru, Ulica Bartola Kašića i Domobranska.

Ulice su kompletno uređene novom kolničkom konstrukcijom, otvorenim sustavom oborinske odvodnje te novom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.
Ulica Bartola Kašića modernizirana je u ukupnoj dužini od 717 metara, a Domobranska u dužini od 430 metara.

Gradonačelnik Ivan Penava tijekom obilaska ulica naglasio je kako nastavljaju s poboljšanjem komunalne infrastrukture na području grada istim snažnim tempom kao i proteklih godina.
-Ceste u ove dvije ulice bile su u poprilično lošem stanju. Ovim projektom prometnice koje se nalaze u neposrednoj blizini osnovne škole i dječjeg vrtića na Mitnici sada omogućavaju sigurniji pristup roditeljima, djeci i zaposlenicima škole i vrtića te sigurnije prometovanje ovom gradskom četvrti – istaknuo je Penava dodajući kako nastavljaju graditi sigurniji, funkcionalniji i ljepši grad.
-Puno posla je napravljeno, ali se radujemo i novim izazovima koji su pred nama, poput nastavka obnove ulica, izgradnje obilaznice, parkirališta, izgradnje škola, igrališta, turističkih sadržaja, hala... – poručio je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac podsjetio je kako je Ulica Bartola Kašića jedna od ulica u kojoj je modernizirana javna rasvjeta.
-U ovoj su ulici 24 nova rasvjetna tijela. Modernizacijom javne rasvjete korak smo bliže našem cilju, a to je nova, moderna, funkcionalna led javna rasvjeta na području cijelog našeg grada – poručio je Sušac.

 Ukupna vrijednost projekta modernizacije ulica iznosi 2.211.111,40 kuna s PDV-om (293.464,91 eura), a sufinanciran je sredstvima FORGV-a u iznosu od 1.879.444,69 kuna (249.445,18 eura) s PDV-om.
Izvođač radova je tvrtka Cestorad d.d.

 

Pročitano 225 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić