Ispiši ovu stranicu

Zainteresirani građani u Vukovaru mogu dobiti komposter

Iz vukovarske gradske uprave raspisali su javni poziv za dodjelu 500 kompostera zapremine 350 litara za kompostiranje biorazgradivog komunalnog otpada. Nabava kompostera sufinancirna je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 80 posto, a ostatak sredstava osiguran je iz vukovarskog gradskog proračuna. Komposteri su crne boje, proizvedeni od plastike (HDPE), bez donje stranice – dna zbog dodira s tlom i pristupa mikroorganizama i crva. Visina kompostera iznosi 74 cm, baza je dimenzija 81x81 cm, a težina 11 kg. Jednostavno se montira bez uporabe alata i pogodan je za kompostiranje biootpada iz kućanstva i vrta.

Po riječima Danila Tadića, višeg stručnog suradnika za zaštitu okoliša u Upravnome odjelu za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara, cilj je poziva osigurati komunalnu opremu korisnicima javne usluge na području Grada Vukovara kako bi se smanjila količina proizvedenog komunalnog otpada.

 - Pravo na dodjelu kompostera ima fizička osoba koja podnese cjelovito popunjen zahtjev. Mora zadovoljavati određene uvjete, odnosno imati prebivalište na području Grada Vukovara, obveznik je plaćanja komunalne naknade za stambeni prostor na adresi prebivališta, korisnik je javne usluge prikupljanja komunalnog otpada na području Grada Vukovara, nema nema dospjelih nepodmirenih i/ili nereguliranih dugovanja prema Gradu Vukovaru niti prema gradskim tvrtkama i raspolaže okućnicom za smještaj kompostera na adresi prebivališta – navodi Tadić.

Provjeru dospjelih nepodmirenih i/ili nereguliranih dugovanja obaviti će službenici gradske uprave kod obrade zahtjeva.

Fizička osoba može podnijeti samo jedan zahtjev i ima pravo na dodjelu jednog kompostera.

Sve informacije o načinu podnošenja zahtjeva obavljene su na službenoj stranici Grada Vukovara, a poziv je otvoren do podjele svih kompostera

 

 

Pročitano 220 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar