Ispiši ovu stranicu

Pavličeku zabranjen ulaz u Srbiju

Pavličeku zabranjen ulaz u Srbiju Foto: Valerija Lozančić

Marijanu Pavličeku, predsjedniku Hrvatskih suverenista i saborskom zastupniku zabranjen je ulazak u Srbiju. Naime, kada je kao član saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske u subotu 4. veljače krenuo na 6. Šokačku večer u Vajsku u Vojvodini, na granici mu uručen dokument odbijanja ulaska u Republiku Srbiju iako je imao diplomatsku putovnicu.

-Nakon tri sata čekanja na graničnom prijelazu Bogojevo donijeli su mi rješenje po kojem mi se zabranjuje ulazak u Republiku Srbiju jer, kako kažu, ugrožavam sigurnost države i njezinih građana. Unatoč tome što imam diplomatsku putovnicu čekao sam na granici tri sata kao kriminalac. To je žalosno i sramotno. Ovo je jedna čista politička odluka srbijanskih vlasti – rekao je Pavliček na konferenciji za medije održanoj u Vukovaru dodajući kako su djelatnici na granici bili vrlo korektni.

Razloge za ovaj čin vidi jedino u svojim govorima za saborskom govornicom.
- Jedan sam od najaktivnijih saborskih zastupnika. U svojim govorima tražim rješavanje problema između Srbije i Hrvatske vezanih uz pitanje nestalih, ratne odštete, odštete logorašima, granica te pitanje hrvatske zajednice u Vojvodini. Ako je to razlog zabrane ulaska u Srbiju, onda neka tako i bude – poručio je Pavliček dodajući kako stoji iza svoje svake izgovorene riječi.

Podsjetio je da su se ministri vanjskih poslova Hrvatske i Srbije u zadnjih mjesec dana dva puta sreli te im poručio da se međudržavni problemi ne rješavaju na takvim druženjima već ozbiljnim političkim razgovorima iza zatvorenih vrata.

Zatražio je brzu reakciju Ministarstva vanjskih poslova.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izarazio je srbijanskom kolegi Ivici Dačiću nezadovoljstvo jer je Pavličeku zabranjen ulazak u Srbiju, a MVEP je prenio prosvjed srbijanskoj veleposlanici u Zagrebu.

Pročitano 249 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić