Ispiši ovu stranicu

Obilježena 12.godišnjica proglašenja Regionalnog parka Mura-Drava zaštićenim područjem

Obilježena 12.godišnjica proglašenja Regionalnog parka Mura-Drava zaštićenim područjem Foto: obz.hr

U povodu 12.godišnjice proglašenja Regionalnog parka Mura – Drava zaštićenim područjem, u Edukacijsko-posjetiteljskom centru Podravlje u prigradskom osječkom naselju održan je prigodni program. Uredbu o proglašenju donijela je Vlada RH 2011.godine, a ovim zaštićenim područjem kroz cijeli tok rijeka Drave i Mure upravlja pet županijskih javnih ustanova od Čakovca do Osijeka. Ujedno je riječ i o prvom takvom regionalnom parku proglašenom u Hrvatskoj.

- Park obuhvaća 87.680 hektara, a 30 posto njegova teritorija nalazi se na području Osječko-baranjske županije. Riječ je o parku visoke bioraznolikosti i krajobrazne raznolikost zbog čega i radimo na projektima zaštite ovog područja. Ovdje je dopuštena i gospodarska aktivnost kojom se potiče eko turizam i ekološka poljoprivreda s ciljem zadržavanja ljudi koji su naučili živjeti uz rijeke – naglasio je ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije Igor Ružička.

Obilježavanju je nazočio i osječko-baranjski dožupan Josip Miletić naglasivši da je očuvanje prirodnih resursa jedna od važnih zadaća Osječko-baranjske županije.

 

Pročitano 293 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar