Ispiši ovu stranicu

Vinkovački vatrogasci dobili novu zaštitnu opremu

Vinkovački vatrogasci dobili novu zaštitnu opremu Foto: Arhiva HRV

U dvorištu Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci predstavljeno je deset kompleta aparata koji se koriste pod bocama s tlačenim zrakom, pa je tako omogućena dodatna sigurnost vatrogascima prilikom intervencija, ali i općenito građana u takvim situacijama.

Predstavljanje nove opreme pratio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, naglašavajući da je iznimno važno zaštiti vatrogasce kako bi sigurno obavljali svoj posao kao gradska žurna služba

- Ponosni smo na našu vatrogasnu postrojbu, koja je u svakom trenutku i u bilo kojoj situaciji spremna pomoći našim sugrađanima. Njihova je oprema na visokoj razini, oprema za gašenje požara, oprema za pomoć našim sugrađanima je također tu, no važno je zaštititi i naše vatrogasce, stoga smo se i odlučili kupiti opremu koja će ih zaštiti na intervencijama. Nadamo se kako će iz tih intervencija kako oni, tako i građani izaći netaknuti i spašeni - rekao je Bosančić.

O kakvoj se novoj opremi radi pojasnio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci Krešimir Jelić.

- Riječ je o izolacijskim aparatima od iznimne važnosti za budući rad vatrogasaca. Koristit će se u svim slučajevima u kojima postoji gusti i crni dim, ali i u onima kod kojih se ne zna točan sastav atmosfere. Jako nam je bitna sigurnost i zdravlje naših vatrogasaca, no ova oprema služi i za spašavanje građana kod većih intervencija u kućama i zgradama i prlikom izvlačenja. Ovo je jedan od bitnijih uređaja koje koristimo u našim intervencijama - opisao je Jelić, zahvalivši Gradu Vinkovcima i gradonačelniku Bosančiću zbog dosadašnjih, ali i najavljenih ulaganja u opremu Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci. Naglasio je da je riječ o preko 70 tisuća eura vrijednoj zaštitnoj opremi.

Na predstavljanju opreme iznesen je i podatak o 180 prošlogodišnjih vatrogasnih intervencija u Vinkovcima i okolici, a vinkovački su vatrogasci ugasili i 40 požara.

Pročitano 273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar