Ispiši ovu stranicu

Sustav civilne zaštite OBŽ uvijek spreman za reagiranje u kriznim situacijama

Sustav civilne zaštite OBŽ uvijek spreman za reagiranje u kriznim situacijama Foto: OBŽ

Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka, a tim povodom župan Ivan Anušić primio je predstavnike operativnih snaga zaštite i spašavanja Osječko-baranjske županije. 

Uz redovite aktivnosti operativnih snaga Osječko-baranjske županije, prošlu godinu obilježila je prije svega kriza izazvana ratom u Ukrajini, odnosno aktivnosti vezane za prihvat i zbrinjavanje raseljenih osoba. Veliku pozornost imale su i aktivnosti u provođenju epidemioloških mjera za COVID-19, izvanredna događanja povodom vremenskih nepogoda, ali i donošenje određenih planskih dokumenta i druge aktivnosti.

- Rad cijelog sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije je odličan, što se vidjelo i u kriznim situacijama u kojima se potvrdilo da bez civilne zaštite ni ukupni sustav ne bi mogao funkcionirati. Civilna zaštita i sve njene sastavnice u pravilu su „nevidljivi“, sve do trenutka kada su nam potrebni, i to je najveća poruka. Oni vježbaju i educiraju se cijelo vrijeme da bi bili spremni za svaku iznenadnu nepogodu koja nas može zadesiti- rekao je osječko baranjski župan Ivan Anušić te nazočnima čestitao Međunarodni dan civilne zaštite..

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec naglasio je kako sustav civilne zaštite mora funkcionirati što kvalitetnije da bi se društvo i gospodarstvo održali na potrebnoj razini.

- Republika Hrvatska je donijela strategiju procjene rizika i razvoja sustava civilne zaštite do 2030. godine što je temeljni dokument za dobivanje sredstava iz Europske unije. Kroz taj program i plan opremanja predviđena su sredstva u iznosu od 1,8 milijardi eura koji će biti uložen u sustav civilne zaštite Hrvatske, što će znatno podići razinu osposobljenosti i spremnosti za djelovanje u kriznim situacijama - naglasio je Zvonko Grgec.

Pročitano 169 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI