Ispiši ovu stranicu

Vodostaj Dunava u Vukovaru 693

U Vukovaru sve spremno za veliki vodni val U Vukovaru sve spremno za veliki vodni val Snimak: Marija Molnar

U Vukovaru je od jučer na snazi  izvanredno stanje obrane od poplave. Vodostaj Dunava  danas u 10 sati iznosio je 693. Na redovnom sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Vukovara direktor Hrvatskih voda   za sliv donje Drave i Dunava Siniša Kukić istaknuo je kako su  tijekom noći u Vukovaru  zabilježene tek dvije manje intervencije, opće je stanje dobro i obavljene su sve mjere u iščekivanju vrha vodnoga vala koji se na našem području očekuje sutra.

Javna vatrogasna postrojba Vukovar u naredna tri kritična dana dežura uz obaloutvrdu i na objektima zaštite počevši od večeras u 20 sati do 6 ujutro,  a pojačane su i policijske patrole.

Prema Kukićevim riječima u Vukovaru je u okviru zaštite od poplave ugrađeno  75 tisuća vreća pijeska, a u rezervi se nalazi 25 tisuća. Ugrađeno je i 1500 metara boks barijera te 210 metara vodenih barijera. 

U Iloku je ugrađeno 23 tisuće vreća, 250 metara boks i 50 metara vodenih barijera, u Šarengradu 5200  vreća pijeska, u Opatovcu 1800, a na tom je području u rezervi i 5000 vreća pijeska.

Pročitano 1927 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar