Ispiši ovu stranicu

Danas je Dan hrvatskih branitelja Vukovara

Danas je Dan hrvatskih branitelja Vukovara Foto: Arhiva HRV

U spomen na 10. ožujka 1991. godine kada je u Bogdanovcima održano veliko postrojavanje prvih nenaoružanih odreda za bivšu Općinu Vukovar danas se, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, svečano obilježava Dan hrvatskih branitelja Vukovara.

Postrojeno je više od 2.500 nenaoružanih branitelja s prostora bivše općine Vukovar koji su kasnije postali pripadnici 204. vukovarske brigade.

- Datum je izabran jer se taj dan nije ginulo, već ga branitelji mogu proslaviti prisjećajući se dana ponosa i slave - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Počast poginulima, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima bit će odana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u 8.45 u Bogdanovcima, podno Spomen obilježja ubijenim i nestalim braniteljima i civilima, te u 9.45 na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru.

U crkvi svetih Filipa i Jakova u 11 sati bit će održana sveta misa za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje, a potom, u 12 sati, u prostoru Gradske tržnice na Olajnici organizirano je druženje uz podjelu graha.

Gradonačelnik Penava pozvao je sve branitelje, ali i ostale građane da se odazovu svečanosti i druženju.

Pročitano 262 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI