Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar nastavlja s ulaganjima u OŠ Nikole Andrića

Grad Vukovar nastavlja s ulaganjima u OŠ Nikole Andrića Foto: Klaudija Boras

Nakon što je u rujnu 2022.godine osnovna škola Nikole Andrića obnovljena sredstvima Ministarsva znanosti i obrazovanja, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara u vrijednosti od tadašnjih 24 milijuna kuna, Grad Vukovar je kao osnivač škole nastavio s dodatnim ulaganjima.

Osigurana su tako sredstva za asfaltiranje nogometnog, košarkaškog i odbojkaškog igrališta, za dodatno unutarnje uređenje škole odnosno uređenje blagovaone i pribavljanje dodatne opreme, potom za izradu projektne dokumentacije za klimatizaciju škole, kao i uređenje okolnog područja oko škole tj.rušenje građevina. Uz pomoć sredstava Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara dodatno je nabavljena i ugrađena vanjska urbana oprema kao što su klupe, koševi za otpad, stalci za bicikle i sl., ugrađena je zaštitna ograda na školskom igralištu kao i ulazna ograda, nabavljeno je vanjskospremište i radionica za domara te je ugrađen sustav video nadzora. Vrijednost navedenih ulaganja iznosi 1.064.637,88 kuna (141.301,73 eura) s PDV-om.

. Kako bi se uvjerili u realizaciju navedenih ulaganja gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pročelnik UO za društvene djelatnosti Darko Dimić obišli su školu.
- Nakon puno godina iščekivanja, učenici su se vratili u svoje školske klupe, a mi smo nastavili s ulaganjima, puno je posla napravljeno u ovoj školi nakon njene obnove, a sve u cilju podizanja standarda u osnovnim školama – istaknuo je Penava.

Ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka također je vrlo zadovoljna realizacijom svih navedenih ulaganja.
- Imamo još dodatnih ulaganja u planu, a riječ je o vanjskom prostoru te nam je potrebna i klimatizacija koju planiramo provesti s Gradom Vukovarom kao našim osnivačem rekla je ravnateljica dodavši kako školu pohađa dvjesto učenika, a nastava se provodi u jednoj smjeni, ali omogućena je nastava i u produženom boravku. Tijekom 2022.godine Grad Vukovar je u sustav obrazovanja u 2022. godini uložio 29.351.016,37 kuna.

 

Pročitano 236 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI