Ispiši ovu stranicu

Prezentacija „Mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu”.

Prezentacija „Mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu”. Foto: Sandra Grgić

U Županijskoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Vukovar, održana je prezentacija Mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu s ciljem upoznavanja poslodavaca s potporama Zavoda, mogućnostima i načinima korištenja istih, iznosima potpora, potrebnoj dokumentaciji, načinima podnošenja zahtjeva te uvjetima i kriterijima koje trebaju zadovoljavati poslodavci i nezaposlene osobe.

- Hrvatski zavod za zapošljavanje kontinuirano prati stanje na tržištu rada i prema tome usmjerava sve svoje aktivnosti pa tako i mjere aktivne politike zapošljavanja. Mjere su namijenjene prvenstveno poslodavcima i nezaposlenim osobama, ali i ostalim tražiteljima zaposlenja. Mjere su usmjerene na poticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, obrazovanje, usavršavanje, stjecanje prvog radnog iskustva, osposobljavanju na radnom mjestu i mobilnost radne snage usklađeno s europskim i hrvatskim zakonodavstvom - rekla je uoči početka prezentacije Jasna Kolar predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar dodajući kako je Hrvatski zavod za zapošljavanje u posljednjih šest godina preko 950 milijuna eura utrošio za uključivanje više u 212 tisuća osoba u ove mjere.
- Konkretno za Područni ured Vukovar u prošloj godini je u mjere aktivne politike uključio 518 osoba i za tu svrhu utrošili smo preko 2,5 milijuna eura – naglasila je Kolar.

Dejan Kolarić predstavnik tvrtke Laba za tekstilnu proizvodnju, kao jedan od korisnika mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje istaknuo je kako su tvrtki mjere Zavoda pomogle za očuvanje radnih mjesta u vrijeme pandemije koronavirusa.

- Ove mjere smo koristili prijašnjih godina i pokazale su se kao dobra stvar jer nam je pomogla u očuvanju radnih mjesta i nismo morali u ono krizno vrijeme otpuštati radnike - rekao je Kolarić.

Pročitano 267 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI