Ispiši ovu stranicu

Priveden vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić

Župan Damir Dekanić Župan Damir Dekanić Foto: VSŽ

Kako doznajemo od medija, na području Vukovarsko - srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija u kojoj je priveden vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i još troje policajaca, a neslužbeno se doznaje kako su uhićenja povezana s prometnom nesrećom kod Cerne u kojoj je župan sudjelovao uoči Uskrsa, u noći sa 16. na 17. travnja prošle godine.  

Podsjetimo, župan je tada tvrdio da je sudjelovao u nesreći kao suvozač u službenom automobilu, iako su očevici govorili drukčije. Tvrdio je da je automobil vozio njegov poznanik, jer je bio pod utjecajem alkohola. U priopćenju vukovarsko-srijemske Policijske uprave bilo je navedeno da je 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio bod utjecajem alkohola.

- Mislim da moja krivnja nije ni blizu toliko velika kolika se hajka digla. Već sam u priopćenju rekao kako se bojim da će ovo zasjeniti sve ono dobro što sam napravio - izjavio je tada Dekanić.

Nakon nesreće Uskok je pokrenuo istragu, kako bi se utvrdilo je li on vozio službeni automobil Vukovarsko-srijemske županije ili je bio suvozač.

Akciju vodi policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a policija i tužiteljstvo još se nisu oglasili o ovom događaju.
Povodom neslužbenih informacija o uhićenjima Martina Halas, službenica za Odnose s javnošću PU vukovarsko – srijemske rekla je kako nam oni ne mogu dati nikakve informacije. Kontaktirali smo i USKOK čiji nam je glasnogovornik Sergej Abramov rekao kako će se USKOK pravovremeno oglasiti priopćenjem za medije na ovu temu.  

Uskoro više informacija...

 

Pročitano 936 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI