Ispiši ovu stranicu

Penava o Dekanićevom uhićenju

Penava o Dekanićevom uhićenju Foto: Valerija Lozančić

Uhićenje vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića komentirao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazivši žaljenje što je naša županija stavljena u središte izrazito negativnog zbivanja i konteksta. Naglasio je kako je župan ovime nanio ogromnu štetu ugledu Vukovarsko-srijemske županije, ali i PU vukovarsko-srijemske te rekao kako se prometna nesreća može svakome dogoditi, ali da je župan grubo pogriješio što nije preuzeo odgovornost za svoje postupke.

- Od nekoga tko vodi gradove, županije ili je državni dužnosnik očekuje se da preuzme odgovornost za ono što je počinio, da ne prikriva istinu i ne koristi svoju poziciju kako bi prošao mimo procedura i zakona koji moraju vrijediti jednako za sve – rekao je Penava.

Što se tiče protoka vremena od prometne nesreće, rekao je kako se opet radi o jednoj ružnoj poruci hrvatskoj javnosti koja gotovo godinu dana čeka rješenje ovog slučaja koji je vrlo jednostavan.
- U slučaj se morao uključiti i PNUSKOK iz čega je vidljivo da stvari na lokalnoj razini ne funkcioniraju kako treba – zaključio je Penava.

Osvrnuo se i na činjenicu da smo najsiromašnija županija u Hrvatskoj, a nekoliko naših ministara ili saborskih zastupnika ima optužnice u ladicama.
-Ovaj slučaj se rješavao godinu dana uz pritisak javnosti i svjedoke koji su bili dovoljno hrabri i svjedočili iako su pri tome morali promišljati o svojoj i perspektivi svojih obitelji u ovome kraju. Mislim da je to jedan užasan koncept koji je nametnut svim građanima kako u Vukovarsko-srijemskoj županiji tako i u cijeloj Hrvatskoj. To pod znak pitanja dovodi ljude koji nas vode, ali i cijeli sustav jer je očito da institucije nisu neovisne i da se građani u ovakvim prigodama ne mogu osjećati sigurno te prokazati ono što su vidjeli i osjetili jer znaju da će predmeti ostati u ladicama, a oni ne znaju kako će opstati na području u kojemu se sve vrti oko politike i političara koji su povlašteni u odnosu na sve druge građane.
Vukovarsko-srijemska županija, uz velike gospodarske izazove suočava se s velikim demografskim problemima i odljevom stanovništva te je za njezino dobro kao i dobro svih stanovnika županije neophodno da nju i njezine interese svakodnevno zastupa osoba koja će pokazati visoku razinu ljudske, ali i političke odgovornosti.
Nadamo se kako će g. Dekanić u ovom trenutku postupiti savjesno te dozvoliti građanima da upravljanje županije prepuste osobi koja će raditi na dobrobit cijele županije i svih njezinih žitelja -  poručio je Penava.


Pročitano 442 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić