Ispiši ovu stranicu

I ove će godine za Uskrs Vukovarci u potrebi dobiti uskrsnice i prehrambene pakete

I ove će godine za Uskrs Vukovarci u potrebi dobiti uskrsnice i prehrambene pakete Foto: Marija Molnar

Povodom predstojećih uskrsnih blagdana, 280 korisnika prava na naknadu troškova stanovanja sa socijalnim statusom u Vukovaru dobit će uskrsnice u visini 35 eura, a 80 korisnika Pučke kuhinje u Vukovaru prehrambene pakete pojedinačne vrijednosti 30 eura, najavljeno je na konferenciji za medije koju je u gradskoj vijećnici održao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

- Unazad niz godina posebnu pažnju, brigu i skrb pridajemo najosjetljivijim skupinama društva, a cilj ovih mjera je omogućiti svim građanima Vukovara da provedu sa svojim obiteljima nadolazeće blagdane na dostojanstven način i nadam se, bogatim stolom. Zato svake godine i izdvajamo određena sredstva u ovu namjernu - istaknuo je Penava, naglasivši kako će uskoro objaviti i sve detalje oko ovogodišnje mjere Grad koji brine, a kojoj je cilj pomoći umirovljenicima čije su mirovine do tri tisuće kuna odnosno 400-tinjak eura.

Pročelnik Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš najavio je datume podjele prehrambenih paketa za korisnike pučke kuhinje kao i datume isplate uskrsnica korisnicima naknade za troškove stanovanja

- Isplata uskrsnica kreće 3.travnja u poslovnici FINA-e i traje do 28. travnja 2023. godine, dok će se prehrambeni paketi dijeliti u prostorijama Gradskog društva Crvenoga križa Vukovar odnosno Pučkoj kuhinji te u Tržnom centru u Borovu naselju od 3. do 7.travnja - pojasnio je Paloš.

Konferenciji za medije nazočio je i zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Filip Sušac.

Pročitano 362 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar