Ispiši ovu stranicu

Za nuštarski vrtić bespovratnih 29 tisuća eura

Općina Nuštar redovito se kandidira i prolazi na natječaju za potporu u provedbi predškolskog odgoja.
Tako su prijavom na javni  poziv sredstva zatražena i za pedagošku godinu 2022./2023., koja traje od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2023. godine, a Općini Nuštar za Dječji vrtić “Vrtuljak” odobreno je  29.040.00 eura.
Ugovori o dodjeli financijskih sredstava općinama RH za održavanje i razvoj predškolskih djelatnosti uručeni su nedavno u Zagrebu.
- Ugovor o dodjeli financijskih sredstava je demografska mjera kojom se osigurava financijska potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama. Još jednom zahvala ministarstvu na razumijevanju i da takvih poziva bude što više - ističu u Općini Nuštar.
Općina Nuštar, ističe načelnik Hrvoje Drinovac, za financiranje vrtića iz općinskog proračuna godišnje se izdvaja oko 1,2 milijuna kuna, a svaka dodatna sredstva su dobrodošla.
Cijena vrtića za roditelje je 500 kuna za prvo i 400 kuna za drugo dijete dok je za treće dijete vrtić besplatan. U konačnici roditelji plaćaju 450 i 350 kuna jer je Općina za roditelje uvela još jednu olakšicu te ih sufinancira s dodatnih 50 kuna po djetetu.
Pročitano 208 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI