Ispiši ovu stranicu

Svjetski dan multiple skleroze obilježit će se u Bogdanovcima

Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije obilježit će Svjetski dan multiple skleroze u Općini Bogdanovci, Bana Josipa Jelačića 5 (Hrvatski dom) s početkom u 14 sati.

Svake godine 30. svibnja obilježava se Svjetski dan multiple skleroze, bolesti koja je neizlječiva i kronična. Predsjednik Društva multiple skleroze VSŽ Zoran Oljača naglasio je podizanje svijesti o toj bolesti kao prvi cilj obilježavanja, a potom i stvaranje osjećaja pripadnosti u zajednici u kojoj žive. Oljača je rekao kako će kroz edukativni program obilježiti ovaj dan.
- Okupit će se razna društva iz naše zemlje, a moram istaknuti i kako će sudjelovati i društva iz Bosne i Hercegovine te Srbije. Jedna od predavačica biti će doktorica Tea Mirošević Zubonja, koja će predavati o novim liječenjima te lijekovima. Predavanje će održati i doktorica Vesna Oršolić te psihologinja Jovana Bačić Beljić - rekao je Oljača.

Kako će na predavanju biti prisutna brojna druga društva, ističe Oljača, fokus će biti na upoznavanju te razmjeni informacija. Društvo na području naše županije ima 96 članova oboljelih od ove boljesti,  najmlađa članica ima 28 godina, a najstarija 70.  Nedavno su proveli i kampanju „Vozilo koje život znači” putem koje su svojim korisnicima osigurali prilagođeno kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom.

Pročitano 219 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI