Ispiši ovu stranicu

Vinkovci i Otok neće dizati stopu poreza na dohodak

Vinkovci i Otok neće dizati stopu poreza na dohodak Foto: Grad Vinkovci

Vinkovci i Otok neće dizati stopu poreza na dohodak u okviru najavljene porezne reforme, a izgubljen prihod zbog ukidanja prireza nadoknadit će preraspodjelom unutar proračuna, poručili su u ponedjeljak s konferencije za medije gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i gradonačelnik Otoka Josip Šarić. 

- Ovo je prvi put da će sami gradovi imati autonomiju u odlučivanju odnosno sami ćemo donositi odluke o tome kako biti pristupačniji investitorima, jeftiniji na tržištu rada i kako općenito učiniti svoj prostor boljim u odnosu na neki drugi. Upravo su Otok i Vinkovci dio istog prostora gospodarski, društveno i kulturno gledajući, stoga smo zajednički odlučili podržati poreznu reformu te od 1. siječnja 2024. godine ukinuti prirez i ostati na dosadašnjoj stopi poreza na dohodak. To konkretno znači kako će vinkovački gradski proračun biti uskraćen za otprilike dva milijuna eura prihoda, ali i da će ta sredstva ostati našim sugrađanima kojima će rasti plaće - objasnio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić pojašnjavajući kako to ne znači da će rasti cijene komunalnih usluga ili da će itko od gradskih udruga, društava i ustanova biti za išta uskraćen.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić pozvao je sve hrvatske gradove i općine da u ovom vremenu pokažu neophodno zajedništvo, sinergiju i solidarnost prema svojim građanima te da bez obzira na gubitke u proračunu podrže vladinu reformu.
- Svjedoci smo u posljednje vrijeme negativnih poruka i signala, pogotovo iz većih gradova, kada je u pitanju ukidanje prireza. Moram im danas poručiti kako uvijek u proračunima ima prostora za uštede na nekim drugim stavkama te da nam građani i rast njihovih primanja moraju biti prioriteti. Neka nam ulaganje u jačanje gospodarstva i potpore našim poduzetnicima budu smjernice kako se razvijati i napredovati, a građane rasteretimo koliko god je to moguće – naglasio je Šarić dodajući kako će zbog ukidanja prireza proračun Grada Otoka bit će zakinut za oko pola milijuna eura.

Pročitano 275 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI