Ispiši ovu stranicu

U Osijeku se nastavlja vršenje tretmana suzbijanja komaraca

Nastavlja se borba s komarcima u Osijeku.

Učinkovitost tretmana koji su provedeni krajem prošlog tjedna je zadovoljavajuća te negdje doseže i 90%, izvijestio je na konferenciji za medije zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin. Ipak, mjerenja su pokazala da postoje i područja gdje učinkovitost tretmana ne prelazi 50%, štoviše na nekim je utvrđena i veća brojnost nakon tretiranja, pa će se tako u sljedećim danima tretmani u tim dijelovima grada ponoviti. 
- Adulticidni tretmani iz zraka i sa zemlje na području cijelog Grada Osijeka provedeni su u petak, 2. lipnja 2023., u večernjim satima te u subotu, 3. lipnja 2023., u jutarnjim i večernjim satima na temelju preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ. Učinkovitost tih tretmana je na području Podravlja, Nemetina, Retfale i centra Grada iznad 90 posto, na Promenadi u Osijeku kod Iktusa i Josipovcu iznad 80 posto, na području Industrijske četvrti i Cvjetnog naselja iznad 70 posto, te na području Novog i Donjeg grada iznad 60 posto. Učinkovitost u Tenji, Klisi, Sarvašu, Jugu II i Brijestu je ispod 50 posto te će tretmani biti ponovljeni o trošku izvođača čim to vremenski uvjeti dopuste - pojasnio je Vulin te naglasio kako su pristigle i nove preporuke od strane Zavoda za javno zdravstvo za tretiranje komaraca na rubnim dijelovima grada, koje će se provoditi u iduća tri dana, počevši od utorka.
- Preporuka se odnosi na adulticidni tretman sa zemlje po nasipu sjeverno od Donjeg grada odnosno područje Podravlja, zatim područje Karašice gdje i to tamo gdje postoji mogućnost ući u šumu i tako tretirati. Također, područje Halaševa te područje sjeverno od Sarvaša odnosno sarvaška šuma. Slikovito rečeno, ovim adulticidnim tretmanima želimo postaviti jedan „dimni zid" prema urbanim i naseljenim područjima Osijeka odnosno želimo spriječiti komarce koji su se tek izlegli na tim područjima da uđu u grad, rekao je Vulin.

Pročitano 195 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI