Ispiši ovu stranicu

Uručeni ugovori o (su)financiranju projekata 147 sportskih udruga u našoj županiji

Uručeni ugovori o (su)financiranju projekata 147 sportskih udruga u našoj županiji Foto: Vukovarsko-srijemska zupanija

Na javni poziv za (su)financiranje projekata udruga iz područja sporta u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2023. godinu prijavile su se 152 udruge, a 147 ih je zadovoljilo propisane uvjete. Ugovore je predstavnicima udruga na svečanoj dodjeli uručio župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić.

Za ovu je namjenu u županijskome proračunu osigurano nešto više od 53 tisuće eura. Najmanji iznos po projektu iznosi 300, a najveći 950 eura. Udruge su mogle prijaviti projekte koji se odnose na poticanje i promicanje sporta, provođenje sportskih aktivnosti djece i mladeži, savjetovanja, edukacije i radionice sportaša te osoba koje obavljaju stručne poslove u sportu, sportsku pripremu odnosno trening i pripreme, sportske manifestacije, obljetnice, memorijalne turnire, sportske aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom i održavanje te korištenje sportskih građevina.

- Svake godine, imamo sve više sportskih udruga pa je samim time i sve veća potražnja za financijskim sredstvima županije. U maksimalno mogućoj mjeri izlazimo u susret. Nadamo se da će dobivena sredstva mnogima pomoći u određenoj mjeri upravo zbog velikog izbora područja potrošnje - istaknuo je Dekanić.

Po riječima pročelnika Upravnoga odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Marija Meštrovića, ove je godine bio rekordan broj sportskih udruga koje su se javile na ovaj javni poziv.

- Pojedinačni iznosi nisu veliki jer imamo velik broj udruga. Pokazali smo namjeru da bi one koje su bili uspješni nagradili više, ali takvih sportskih udruga u našoj županiji ima jako puno - istaknuo je  Meštrović.  Najavio je i kako će od sljedeće godine, sukladno Zakonu o sportu, raspodjela sredstava ove vrste ići isključivo preko Županijskog saveza športova.

- Kako smo primijetili, osjetno se i poboljšao i proširio rad svih sportskih udruga na području županije. Malo su rascjepkane, ali pokušat ćemo preko Županijskog saveza športova, kao i dosad, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom te Ministarstvom turizma i sporta na čiji se natječaj ove godine javio iznimno velik broj udruga s područja županije, financirati sve njihove potrebe – rekao je Meštrović.

Među dobitnicima sredstava je i Vaterpolo klub Vukovar čiji je predsjednik Ivica Šuvak naglasio da su ona prijeko potrebna radu malih klubova.

- Izvore financiranja vrlo je teško pronaći, tako da je ovo svakako hvalevrijedan potez i župana i županije kojima potiču rast i razvoj malih klubova, sporta i djece općenito – rekao je Šuvak.

Izabela Čalić pak iz Instituta za unapređenje kvalitete života u Vinkovcima, udruge koja se bavi i organizacijom sportskih natjecanja i događaja, naglasila je da u skoroj budućnosti planiraju organizaciju već tradicionalnog Vinkovačkog polumaratona.

- Ugovor nam podosta znači, s obzirom na to da se bavimo organizacijom različitih sportskih natjecanja. Konkretno, ova ćemo sredstva potrošiti na majice i medalje za dječju utrku na 800 metara koja se održava u sklopu Vinkovačkog polumaratona – rekla je Čalić.

Pročitano 281 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar