Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko – srijemska županija za razvoj i unaprijeđenje slatkovodnog ribarstva osigurala gotovo 23 tisuće eura

Vukovarsko – srijemska županija za razvoj i unaprijeđenje slatkovodnog ribarstva osigurala gotovo 23 tisuće eura Foto: Vukovarsko-srijemska županija

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima dodijeljeni su ugovori ovlaštenicima ribolovnog prava koji su ostvarili pravo na potporu u sklopu Javnog poziva za razvoj i unaprijeđenje slatkovodnog ribarstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Na Javni je poziv pristiglo 11 prijava, a odobreno je deset. Sukladno potrebama raspoređeno je 23 tisuće eura, od kojih je oko 15 tisuća namijenjeno za poribljavanje voda.

Zamjenik pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Krunoslav Buhač na početku dodjele ugovora naglasio je kako su Zakonom o slatkovodnom ribarstvu Županije su dobile određene ovlasti i nadležnosti, a javni poziv raspisan je treću godinu zaredom.
- Sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu, ostvarujemo određene prihode koje smo dužni vratiti u unapređenje i razvoj slatkovodnog ribarstva, što na ovaj način i činimo rekao je Buhač dodavši kako na području županije postoji 53 ribičke udruge koje su članice županijskog Saveza.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić naglasio je kako su predviđena sredstva raspoređena sukladno zahtjevima i potrebama ovlaštenika ribolovnog prava. Dekanić je pojasnio i za što su se mogla dobiti sredstva.
- Sredstva su mogli dobiti, između ostalog, za održavanje vodotoka, kupovinu opreme za ribočuvarsku službu i poribljavanje za koje je otišlo najviše sredstava što me veseli jer riblji fond vrlo često doživljava određene stresove, tako da učestalim poribljavanjem i brigom o vodotocima ćemo doći do zavidnog stanja naših vodotoka - zaključio je Dekanić.

U ime Športsko-ribolovnog saveza Vukovarsko-srijemske županije na potpori je zahvalio Zlatko Kovačević.
- Zahvaljujem se Županiji na potporama koje nam već dugi niz godina iskazuju za naše programe. Kao ovlaštenici ribolovnog prava ta sredstva koristimo prije svega za pokriće troškova poribljavanja, ali i za rad ribočuvarske službe. S druge strane, ribičke udruge sredstva koriste i za svoje redovne aktivnosti, opremanje društava, nabavku opreme, održavanje vodotoka, ribolovnih staza i ribičkih domova – pojasnio je Kovačević.

Predsjednik Zajednice športsko-ribolovnih udruga Dunav Vukovar Saša Piljaš naglasio je kako je specifičnost u Vukovarsko-srijemske županije velik je broj vodotoka, odnosno takozvanih otvorenih voda zbog čega je izuzetno važno uspostaviti kvalitetnu ribočuvarsku mrežu.
- Jako puno sredstava ulažemo u rad ribočuvarske službe koja mora biti kvalitetna i jaka, sa stalnim boravkom na ribolovnim vodama kako bi se osigurao red i količina kvalitetne ribe, na dobrobit svih naših ribolovaca i broja članova – naglasio je Piljaš.

Pročitano 315 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI