Ispiši ovu stranicu

Križan: Komunalac može prikupljati otpad i iz drugih županija

Deponija Petrovačka dola Deponija Petrovačka dola Foto: Komunalac d.o.o.

Tragom vijesti o odlaganju varaždinskog otpada na deponiju Petrovačka dola, iz vukovarskog Komunalca doznajemo kako ovo poduzeće ima nekoliko sklopljenih ugovora o odlaganju otpada na odlagalište Petrovačka dola kojima je regulirano odlaganje i zbrinjavanje otpada prikupljenog izvan područja Vukovarsko-srijemske županije.

Kao najznačajnije ugovore, u smislu količine preuzetog otpada, direktor Komunalca Vlado Križan navodi ugovore o odlaganju otpada sklopljene s društvom EKO-FLOR PLUS d.o.o. Oroslavje i  društvom VARKOM d.d. Varaždin. Prema Križanovim riječima, sukladno Odluci o komunalnom redu Grada Vukovara Komunalac d.o.o. uređuje i održava odlagalište Petrovačka dola te raspoređuje odlaganje otpada na istom odlagalištu.

Također sukladno dozvoli izdanoj u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Vukovarsko-srijemske županije iz 2011. godine kao i naknadnim izmjenama i dopunama te dozvole,  određene su količine i vrste otpada koje Komunalac d.o.o. može preuzeti i zbrinuti na Petrovačkoj doli. Slijedom navedenih akata, Križan navodi da Komunalac d.o.o. Vukovar nigdje nema zabranu preuzimanja otpada s područja bilo koje županije, ukoliko je taj otpad po vrsti i količini u skladu sa izdanom dozvolom.

Križan pojašnjava da su ugovori o odlaganju otpada sklopljeni za neopasni otpad za koji ovo poduzeće posjeduje dozvolu, kao i da su količine predviđene tim ugovorima u skladu sa izdanom dozvolom.

Pročitano 2618 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar