Ispiši ovu stranicu

Gradit će se i brza cesta od Nuštra prema Vukovaru

Tri vijećnika nisu nazočila sjednici Tri vijećnika nisu nazočila sjednici Milan Paun

Na aktualnom satu 22. sjednice Gradskoga vijeća pitanja je postavilo osam vijećnika.

Nikola Mažar (HDZ) pitao je hoće li biti novih prosvjeda u Vukovaru i nove tematske sjednice vijeća nakon što su Hrvatske ceste otvorile javne ponude za izgradnju prve etape obilaznice oko Vukovara, intenzivno rade na pripremi druge etape i otvorile su ponude za izgradnju brze ceste od Nuštra do Vukovara vrijedne 40 milijuna eura. Gradonačelnik Ivan Penava je odgovorio da ga veseli početak gradnje obilaznice te zahvalio građanima koji su sudjelovali u prosvjedima, Hrvatskim cestama, ministru Davoru Butkoviću i Vladi.

Stjepan Mađarević (HDZ) je rušenje platana na Priljevu nazvao ekocidom i pogodovanjem privatnom interesu te pitao zašto se kasnilo sa sadnjom novih platana. „Ne radi se o ekocidu jer Grad Vukovar sadi nekoliko tisuća novih stabala”, odgovorio je gradonačelnik i dodao da nije bilo pogodovanja privatnom interesu nego građanima koji kupuju u novom trgovačkom centru. Penava je uputio vijećnika da je pitanje trebao postaviti Goranu Martinoviću u Hrvatskim cestama koji je predsjednik Temeljnoga ogranka HDZ-a Trpinjska cesta i on je osoba u Hrvatskim cestama s kojom je Grad Vukovar koordinirao sve aktivnosti oko rušenja platana i izgradnje semafora na Priljevu. Gradski pročelnik za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig rekao je da su nove platane posađene ovih dana jer ranije nije bilo uvjeta za sadnju.

Stjepan Mađarac (HDZ) predložio je da gradski vijećnici sudjeluju u sadnji stabala te pitao zašto je posao obnove Žitnoga magazina dobila tvrtka koja ima dugovanja prema državi jer je to protuzakonito. Penava je odgovorio da Grad ima obvezu provjere poslovnih subjekata pri velikoj nabavi, a ovdje se radi o maloj nabavi i ta obveza ne postoji, no gradske financijske službe provjerit će sve okolnosti, a Mađarac će dobiti pisani odgovor.

Jasmina Jukić (HS) upoznala je vijećnike i gradonačelnika s inicijativama te stranke da se urede prometnice u središtu grada i o obećanju Hrvatskih cesta da će izgraditi kružni tok na križanju ulica Nikole Tesle i Frankopanske dok će za križanje Ulice kardinala Alojzija Stepinca i Lokvanjskoga sokaka predložiti nekoliko rješenja. Penava je rekao kao su mu projekti uređenja poznati te pohvalio inicijativu.

Vedrana Vuletu (HS) zanimalo je kada možemo očekivati raspisivanje natječaja za otvaranje dežurne ljekarne. Pročelnica za gospodarstvo Kristina Bilić odgovorila je da se nada skorom dogovoru s ponuditeljima te usluge, a problem je što treba zaposliti magistra farmacije, no takvoga nema na tržištu rada.

Zoran Rokvić (SDSS) pitao je je li moguće sazvati tematsku sjednicu vijeća o dužnicima prema Gradu Vukovaru te što Grad poduzima u naplati potraživanja od poslovnih subjekata. Čuo je da se poduzima sve što je zakonski moguće.

Dejan Drakulić (SDSS) pitao je kada će biti asfaltirane ulice Vile Velebita i Boke Kotorske koja je jedina neasfaltirana ulica u gradu. Pročelnik Čulig odgovorio je da će Boke Kotorske biti asfaltirana sljedeće godine, a za Vile Velebita treba još riješiti problem vlasništva Hrvatskih željeznica.

Na kraju je potpredsjednik Gradskoga vijeća David Vlajčić podsjetio da je Grad Vukovar među najboljim gradovima u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava projektima. Pročelnica Bilić zahvalila je Vuri i nabrojala nekoliko kapitalnih projekata čije je realizacija u tijeku ili će početi iduće godine.

Pročitano 562 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun