Ispiši ovu stranicu

Penava: Napadači na maloljetnike su pripadnici BBB-a

Penava: Napadači na maloljetnike su pripadnici BBB-a Foto: Arhiva HRV

Subotnji sukob u kojemu je ozlijeđeno šest maloljetnika od kojih su trojica hitno prebačena u KBC Osijek komentirao je u ponedjeljak i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
Penava je izjavio da su napadači pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysa te pozvao nadležne da promptno kazne odgovorne.

- Jedino što mogu je izraziti svoje žaljenje što je do tog incidenta, tučnjave došlo i dati podršku, prije svega obiteljima. Nadam se da će svi ozljeđeni proći sa što je moguće manjim štetama i traumama i fizičkim i psihičkim. Dajem punu potporu organima reda i pravosuđu da temeljem zakona i svojih ovlasti promptno postupe i kazne odgovorne jer mislim da je svima jasno da nam ovakve situacije, niti u Vukovaru niti bilo gdje u Hrvatskoj, ne idu u prilog. Apsolutno sam za nultu stopu tolerancije na nasilje i za komoditet obitelji s djecom, maloljetnika i bilo koga u ovoj državi da se slobodno, sigurno i neometano kreće ulicama i Vukovara i Hrvatske bez da razmišlja hoće li ga netko priupitati odakle je, za koga navija ili što razmišlja o bilo kojoj političkoj ili bilo kojoj drugoj temi. Svjestan sam da su ovakvi sukobi postojali i prije i da će ih biti u budućnosti, ali jako je bitno kako se prema njima odnosimo. Stoga zazivam, prije svega, na nestajanje takvih pojava u našem društvu. Apeliram i na sudionike i aktere, koji su sudjelovali u ovome, da to više ne rade. Na kraju krajeva, budući su već neke stvari učinjene, onda je jasno da država i represivni sustav moraju odraditi i kazniti počinitelje jer nema drugog načina da te radnje zaustavimo, kada već to nismo uspjeli kroz kućni odgoj, školski odgoj. Kroz informacije koje imam od mjerodavnih službi „odakle ste i za koga navijate” bila su pitanja koja su postavljena napadnutim mladićima. Također prema informacijama koje imamo, napadači su pripadnici udruge Bad Blue boysa – rekao je Penava.

Pročitano 539 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI