Ispiši ovu stranicu

Plenković osudio subotnji incident u Vukovaru

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je oštro osudio fizički napad na skupinu maloljetnika proteklog vikenda u Vukovaru, a od policije očekuje da provjeri ima li među napadačima i navijača koji su se nedavno vratili iz Grčke te da objavi tu informaciju ako se pokaže točnom, prenosi HINA.

"Na policiji je da to provjeri i objavi ako je ta informacija točna. Ta opcija nije još isključena. U svakom slučaju očekujem da se huligane i one koji su napali maloljetnike bez ikakvog povoda i razloga sankcionira bez obzira tko su'', rekao je Plenković u izjavi medijima nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Plenković je time odgovorio na upit je li točno da među napadačima u Vukovaru ima pripadnika Bad Blue Boysa koji su se nedavno vratili iz Grčke gdje su zbog sudjelovanja u masovnoj tučnjavi proveli četiri mjeseca u istražnom zatvoru.

Premlaćivanje maloljetnika u Vukovaru nazvao je "groznom pojavom" koju treba svesti na najmanju moguću mjeru.  

''Smatramo da ljude treba odgajati u ozračju kulturne komunikacije te tolerantnog i uključivog društva, a ne u ozračju primitivizma i divljaštva protiv kojeg se borimo svim sredstvima naše politike'', rekao je  Plenković.

Pročitano 296 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar