Ispiši ovu stranicu

Šahist Petar Kovač i odgojiteljica Kristina Zorić Beslema na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave

Šahist Petar Kovač i odgojiteljica Kristina Zorić Beslema na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave Foto: Sandra Grgić

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, zamjenikom Filipom Sušcem i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje  Darkom Dimićem u utorak je u svome uredu održao prijem na kojemu je uputio čestitke sugrađanima Petru Kovaču i Kristini Zorić Beslemi koji su krajem 2023. ostvarili zapažena postignuća.
- Jedna lijepa prigoda danas u Gradu Vukovaru u kojoj sam imao čast i zadovoljstvo primiti dvoje ljudi koji su ostvarili vrhunske rezultate u onome čime se bave. Na primjeru Petra Kovača riječ je o kontinuiranom radu i sjajnom uspjehu na koji smo vrlo ponosni. S druge strane imamo naš dječji vrtić koji je proglašen najboljim i najljepšim, a koji nastavlja predstavljati naš grad na najbolji mogući način i na tome im zahvaljujem. Čestitke i Kristini i Petru, ali i svim njihovim suradnicima na ostvarenim rezultatima. Hvala im što promoviraju i naš Grad, ali i ove pozitivne vrijednosti koje su svima nama na čast. Želim im puno sreće u nastavku njihovog rada - poručio je gradonačelnik Penava.

Naime, Petar Kovač jedan je od najboljih mladih šahista u Hrvatskoj. Uz niz titula državnog prvaka u standardnom tempu šaha, Kovač je krajem 2023. godine drugi put za redom postao državni prvak u ubrzanom tempu šaha.

- Zahvaljujem se gradonačelniku i suradnicima na prijemu i tome što su prepoznali naš trud i rad. Šahom se bavim desetak godina i neki od zadnjih postignutih uspjeha je što sam bio prvak Hrvatske u konkurenciji do 17 godina te prvak županije Vukovarsko-srijemske – rekao je ovom prilikom Kovač.

Kristina Zorić Beslema zaposlenica je Dječjeg vrtića Vukovar I koja je osmislila i vodila e-twinning projekt koji je osvojio nagradu COMET Agencije za mobilnost i projekte Europske unije za najbolji europski projekt u kategoriji ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
- Ponosni smo na projekt koji smo provodili prošlu pedagošku godinu. Riječ je o europskom projektu, rađen na e-twinning platformi, a u kojemu je sudjelovalo 17 partnera iz različitih zemalja i bilo je uključeno preko 130 djece predškolske dobi. Projekt je trajao 10 mjeseci. Kroz njega smo puno toga radili, putovali smo, učili i istraživali. Naziv projekta je „Our heritage for sustainable future“ ili u prijevodu „Našim nasljeđem do održive budućnosti”. Kroz projekt smo pokušali nekakve tradicionalne elemente iz svih zemalja partnera obuhvatiti u jednu priču, kako bi djeca shvatila zašto je tradicija važna da bi njihova budućnost bila održiva i ekološki svjesna. Kao takav, projekt je ocijenjen vrlo visokim ocjenama i dobili smo nacionalnu i europsku oznaku kvalitete te nagradu COMET kao najbolji europski projekt u Republici Hrvatskoj – pojasnila je Zorić Beslema.

Pročitano 299 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI