Ispiši ovu stranicu

Sportski objekti Vukovar postali dijelom Erasmus+ obitelji

Sportski objekti Vukovar postali dijelom Erasmus+ obitelji Foto: Javna ustanova "Sportski objekti Vukovar"

U okviru programa Erasmus+ Sport, prošle su se godine sportske organizacije po prvi put imale priliku prijaviti na natječaj i sudjelovati u aktivnosti pod nazivom Mobilnost sportskog osoblja, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava EAC/A10/2022, Erasmus+ 2023. Javna ustanova "Sportski objekti Vukovar" provela je projekt Go&Learn odnosno Do znanja kroz mobilnost i na taj način postala dijelom Erasmus+ obitelji.

- Projekt je proveden u razdoblju od 1.8. do 31.12.2023. godine. Na mobilnosti su sudjelovala tri zaposlenika naše ustanove, a aktivnosti praćenja rada odvijale su se tijekom sedam dana u mjesecu listopadu, odnosno sudionici su pratili rad partnerske organizacije CESIE. Riječ je o europskom centru studija i inicijativa, aktivnom u promicanju sportskih vrijednosti, tjelesnih aktivnosti i zdravih stilova života koji se nalazi u talijanskome Palermu – pojasnila je za HRV Ivona Vrebac, voditeljica Odjela za projekte u Javnoj ustanovi „Sportski objekti Vukovar”.

Sudionici su se, svatko u svom području praćenja rada, upoznali s metodama rada partnerske organizacije i drugih sportskih organizacija, prikupili su nove ideje kroz primjere dobre prakse te stečena znanja nakon mobilnosti primjenjuju u svakodnevnom radu.

- Ova mobilnost nije samo pridonijela jačanju trenera i osoblja već je i prilika za unaprjeđenje sportskih programa i usluga koje naša ustanova pruža svojim korisnicima. Sudionici su također imali i priliku upoznati Palermo, grad bogate kulturne baštine i tradicije. Ovaj projekt, ostvaren u suradnji s CESIE, pružio je priliku učenja od partnera s bogatim iskustvom u provedbi sportskih programa, dobrog upravljanja i razvijanja široke mreže partnerstava i suradnji s različitim institucijama u području sporta – naglasila je Vrebac.

Erasmus + najveći je program Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje, mlade i sport koji nudi niz mogućnosti za unaprjeđenje znanja, vještina i kompetencija pojedinaca te podizanje kvalitete rada ustanova i organizacija.

Pročitano 258 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar