Ispiši ovu stranicu

Velika akcija USKOK-a u Osijeku i Zagrebu: Uhićena organizirana kriminalna skupina

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV / V. Lozančić

O uhićenjima i pretresima u Osječko-baranjskoj županiji i Zagrebu zbog organiziranog kriminala i stjecanja protupravne imovinske koristi vrlo kratkim priopćenjima izvijestili su i iz USKOK-a i iz Policijske uprave osječko-baranjske, navodeći da će o pojedinostima „pravodobno izvijestiti javnost”.

Iz USKOK-a je priopćeno kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kojima su obuhvaćene osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta.

Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU osječko-baranjska u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba u odnosu na više osoba. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćeno je iz USKOK-a.

PU osječko-baranjska navodi kako kriminalističko istraživanje u suradnji s USKOK-om provode policijski službenici njihovog Sektora kriminalističke policije i to ”nad više osoba s područja ove policijske uprave i nad jednom osobom s područja Policijske uprave zagrebačke zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o poduzetim mjerama i radnjama”, navodi se u priopćenju iz policije.

 KRIJUMČARENJE MIGRANATA

Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da je riječ o organiziranoj kriminalnoj skupini koja se bavi krijumčarenjem i to migranata, čini se ovoga puta iz susjedne BiH. U pravilu su ovakve organizirane skupine povezane s drugim takvim organiziranim skupinama u susjednoj državi. Ako je riječ o BiH, upravo tamo gdje migranti dolaze, kako bi došli u srce Europe, krenuli prema središtu Europske unije, a Hrvatska je prva linija obrane šengenskog prostora.

Također, doznaju to da, iako se ovoga puta čini da je riječ o uhićenim hrvatskim državljanima, statistika policije govori da su 80 posto krijumčara državljani strani država i to upravo iz BiH.

Pročitano 289 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac