Ispiši ovu stranicu

Za premlaćivanje mladića koji je od posljedica oslijepio jedna zatvorska i tri uvjetne kazne

Za premlaćivanje mladića koji je od posljedica oslijepio jedna zatvorska i tri uvjetne kazne Foto: Žana Kunji

Zbog tučnjave u Vinkovcima krajem kolovoza 2018. u kojoj je Ivan Mikuljan dobio teške i po život opasne ozljede od kojih je oslijepio danas je na Općinskom sudu u Vukovaru Luka Miškulin osuđen na pet godina i četiri mjeseca zatvora, dok su ostala trojica optuženika dobila uvjetne kazne. Uvjetnom kaznom od šest mjeseci zatvora u koji neće ići ako u naredne dvije godine ne ponove kazneno djelo nepravomoćno su osuđeni Daniel Hodak, Domagoj Culej i Gabrijel Čekić, javlja Hina.

-Nitko me nikada nije nazvao od njih da se ispriča za ono što su mi uradili - kratko je izjavio nakon izricanja presude Ivan Mikuljan uz primjedbu kako je sudski postupak koji je počeo još 2020. trajao predugo.

-Očekivana je bila osuđujuća presuda samo je bilo pitanje koliko će iznositi, hoće li biti do pet ili više od pet godina. Izrečene uvjetne kazne su preblage i pitanje je kakva se poruka njima šalje javnosti - prokomentirao je Mikuljanov odvjetnik Ivan Kalauza.

Po riječima odvjetnice Luke Miškulina, Sandre Karalić, cijeli postupak vođen je temeljem nezakonitih dokaza.
-Svi dokazi su odbijeni, a toksikološko vještačenje koje je obavljeno obavio je doktor medicine, a ne toksikolog. Željeli smo oslobađajući presudu, a dobili smo po meni iznenađujuću presudu od čak 5,4 godine. To je bila tučnjava u kojoj nitko nije htio da se dogodi to što se dogodilo – rekla je Karalić.

Višnja Mišin, odvjetnica Domagoja Culeja, inače sina bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Steve Culeja, ocijenila je kako je presuda kompromis suda koji je cijelo vrijeme radio pod pritiskom javnosti.

Pročitano 323 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić