Ispiši ovu stranicu

Penava: Hrvatska i Slovenija su dobar primjer prijateljstva

Penava: Hrvatska i Slovenija su dobar primjer prijateljstva Foto: Marija Molnar

Veleposlanika Republike Slovenije u RH NJ.E. Gašpera Dovžana primio je u svome uredu, zajedno sa suradnicima danas vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Razgovaralo se o mnogobrojnim temama, ali ponajviše o intenziviranju svekolike suradnje između dviju država te slovenskih općina i gradova s Vukovarom.

-Zahvaljujem veleposlaniku i njegovim suradnicima na konstruktivnom razgovoru i posjetu. Slovenija je naša susjedna zemlja, dijelimo povijest i kulturne značajke, stoga su teme za razgovor bile brojne. Posjet je rezultirao razmjenom mišljenja i iskustava u raznim područjima, ali i razmatranjem mogućnosti buduće suradnje. Uvijek je dobro imati prijatelje te je važno njegovati dobre odnose sa susjedima, a Hrvatska i Slovenija su dobar primjer toga - istaknuo je Penava.

Suradnja je i dosada bila dobra, no još bolja je perspektiva, ustvrdio je nakon prijema veleposlanik Dovžan

- Hrvatska nije samo Zagreb, stoga mi je cilj posjetiti sve hrvatske županije i gradove koji su sjedišta županija. Upravo stoga sam danas u Vukovaru i izuzetna mi je čast biti ovdje. Razgovarali smo o potencijalima za suradnju, upoznat sam sa prilikama koje postoje u Vukovaru te ću Vukovar zasigurno preporučiti kada budem u prilici – naglasio je Dovžan, zahvalivši gradonačelniku na gostoprimstvu.

Sastanku su nazočili i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić, ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovenije Dušan Pšeničnik te policijski ataše Srečko Jarc.

Prethodno je slovensko izaslanstvo odalo počast žrtvama iz Domovinskoga rata na Memorijalnome groblju.

 

 

"

Pročitano 241 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar