Ispiši ovu stranicu

Zgrada Radničkoga doma u Borovu naselju spremna za studente

Zgrada Radničkoga doma u Borovu naselju spremna za studente Foto: Marija Molnar

Nakon što je završena višegodišnja rekonstrukcija zgrade Radničkoga doma u Borovu naselju, ovih je dana završeno i unutarnje opremanje prostora, procesa koji su provele stručne službe vukovarske gradske uprave u suradnji s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara. Ovime je rekonstruirana i moderno, prema najnovijim trendovima, opremljena zgrada, sada potpuno spremna za doček više od 1000 studenata i osoblja Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru. Tim su povodom zgradu obišli gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegovi suradnici.

- Rekonstrukcija zgrade i prenamjena u prostore vukovarskog veleučilišta kao i unutarnje opremanje bio je uistinu zahtjevan projekt koji je tražio sveobuhvatan pristup. Ogromnu su ulogu odigrale i gradske stručne službe kojima posebno zahvaljujem na obavljenom poslu, izvođačima radova, našim partnerima na veleučilištu, Razvojnoj agenciji Vukovar te Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara. Ovdje je riječ o vrhunskoj opremi i cijela zgrada doseže izuzetno visoke standarde za prostor jedne obrazovne ustanove - izjavio je nakon obilaska zgrade gradonačelnik Penava. Naglasio je i kako ovom zgradom Borovo naselje dobiva jedan novi sadržaj koji će značajno povući čitav niz drugi djelatnosti te omogućiti brojne benefite za zajednicu.

Obilazak Radnicki dom Marija Molnar 2024

- No ono što je najbitnije jeste studentski standard najviše moguće razine koju ovaj sadržaj omogućuje. Nadamo se da je ovime dosegnuta stabilna platforma koja će omogućiti ne samo kvalitetan rad nego i širenje broja i kvalitete programa - rekao je Penava.

Projekt unutarnjeg opremanja obuhvatio je potpuno opremanje zgrade namještajem, opremanje računalnom opremom, fitness opremom te opremanje prostora za fizikalnu terapiju u svrhu izvođenja studija fizioterapije. Vrijednost unutarnjeg opremanja iznosi 813.541,77 eura s PDV-om.

Iz vukovarske gradske uprave podsjećaju da je projekt rekonstrukcije zgrade Radnički dom u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar kapitalni projekt i dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Ukupna je vrijednost projekta iznosila 8.759.705,36 eura, od čega je 5.308.912,34 eura osigurano iz EU sredstava, 1.114.871,59 eura troškova snosio je Grad Vukovar, a 2.256.287,74 eura osigurao je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

 

Pročitano 634 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar