Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru su predstavljeni rezultati ispitivanja stavova građana o rodnoj ravnopravnosti unutar naše županije

U Vukovaru su predstavljeni rezultati ispitivanja stavova građana o rodnoj ravnopravnosti unutar naše županije Foto: Marija Molnar

U okviru projekta Lokalne politike pod povećalom – praćenje provedbe ciljeva održivog razvoja u lokalnim zajednicama, a koji provodi CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske u partnertsvu s Europskim domom Vukovar i Omladinskom udrugom PODUM iz Otočca, provedeno je ispitivanje stavova građana o rodnoj ravnopravnosti unutar Vukovarsko-srijemske županije. Rezultati ispitivanja provedeni među 10 organizacija civilnoga društva i 33 građana predstavljeni su u Vukovaru zainteresiranim dionicima društva i pokazuju, između ostaloga, da 39,5 posto ispitanih smatra da su žene na svome radnom mjestu potplaćenije od muškaraca, a 37,2 posto nije u to sigurno. Njih 72,1 posto smatra da LGBTIQ+ osobe nisu ravnopravno prihvaćene u društvu.

Po riječima izvršne direktorice Europskoga doma Vukovar Dijane Antunović Lazić, izdane su i preporuke nakon provedenoga ispitivanja, kojima bi se stanje rodnih ljudskih prava u našim lokalnim zajednicama trebalo poboljšati.

Opći je cilj ovog projekta jačanje zagovaračkih kapaciteta i watchdog uloge lokalnih organizacija civilnog društva u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Ličko-senjskoj županiji u području politika koje se odnose na ciljeve održivog razvoja. Projekt je podržan s 90.000 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Poziva 5 za srednje projekte Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Pročitano 388 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar