Ispiši ovu stranicu

Učenici iz Zadra koji su izradili maketu Vukovarskog vodotornja boravili su u Vukovaru

Učenici iz Zadra koji su izradili maketu Vukovarskog vodotornja boravili su u Vukovaru Foto: privatna arhiva/K.M.

 

Učenici Tehničke škole iz Zadra u pratnji ravnatelja Denisa Prusca, razrednice i nastavnice Hrvatskoga jezika boravili su u dvodnevnom posjetu Vukovaru.

Podsjetimo, četvorica učenika su u studenom povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje napravili repliku Vukovarskog vodotornja. Replika je visoka dva metra i dvadeset centimetara, teška je gotovo tonu, a u repliku je ugrađeno više od 1400 ručno izrezanih kockica od cigle, pojasnila je nastavnica Hrvatskog jezika iz Tehničke škola Zadar, Kristina Matošić
- Posjet Vukovaru nagrada je učenicima za izgradnju replike Vukovarskog vodotornja. Naime, riječ je o generaciji koja nije imala priliku posjetiti Vukovar, tako da smo im to sada omogućili. U studenome je izrađena replika, a potrebno im je bilo dva tjedna gdje su uložili puno truda. U našem posjetu obišli smo vukovarsku bolnicu, spomen Dom Ovčaru, Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje i na kraju smo posjetili Vukovarski vodotoranj gdje smo najviše uživali – pojasnila je Matošić.
Izradom makete te posjetom, htjeli su odati počast svim onima koji su svoje živote dali za obranu domovine, a u svrhu nezaboravljanja na žrtvu koju su Vukovar i Škabrnja podnijeli, u svojoj školi obilježavaju obljetnice stradavanja.

Pročitano 247 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI