Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima u petak počinju 19. Pčelarski dani

Pčelarski savez Vukovarsko-srijemske županije i udruga pčelara „Nektar” Vinkovci organiziraju 19. Pčelarske dane koji se održavaju u petak i subotu u sali Barun Trenk u Vinkovcima. Manifestacija će biti održana pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca, a sastojat će se od bogatog edukativnog i promotivnog programa, rečeno je na najavnoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama Socijalne samoposluge Vinkovci.

Uz standardni međunarodni sajam pčelarske opreme i pčelinjih proizvoda, Pčelarski dani opet će biti i stručno edukativnog karaktera jer će svi pčelari moći iznijeti aktualne probleme, ali i saslušati rješenja kako od kolega tako i struke.

-Ove godine posebno smo se potrudili da našim sugrađanima, ali i gostima bude jako ugodno i zanimljivo, posebno onim ljudima koji su usko vezani uz pčelarstvo – rekao je Ivica Matijević, predsjednik udruge „Nektar”.

Prvog dana sajma organizirani su medni doručak i posjet dječjih vrtića, a svečano otvorenje zakazano je za točno u podne nakon čega slijedi predavanje na temu „Sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Dokazana kvaliteta”. Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet govorit će o stanju i perspektivi pčelarstva u Hrvata.

Na sajmu se očekuje oko 50 izlagača i 10-ak pčelara, rekao je Ivica Matijević, predsjednik udruge „Nektar”. 

-Vinkovci kao najstarije europsko naselje imaju tradiciju pčelarenja dugo gotovo 140 godina kroz kojih su se pčelari istaknuli po kvaliteti i izvrsnosti svojih proizvoda ne samo na domaćoj razini nego i na međunarodnoj. Sami smo svjesni današnjeg modernog tempa gdje smo nerijetko sami žrtve brze prehrane i loših životnih navika. Stoga u medu možemo vidjeti kao jedan oslonac koji će nam biti pouzdan partner kada je zdravlje u pitanju - rekao je dogradonačelnik Vinkovaca Josip Romić i istaknuo kako mlade i nove generacije moramo učiti o benefitima meda.

Pčelarski savez VSŽ i vinkovačka udruga „Nektar” ovom prigodom donirali su 250 teglica meda Socijalnoj samoposluzi na čemu je zahvalila voditeljica Ivona Bujanić. 
-Kao što znate naši korisnici nisu u mogućnosti priuštiti si med, njima je to luksuz. Drago nam je što su pčelari i ove godine odlučili donirati med pred Uskrs što korisnicima jako puno znači - poručila je Bujanić i pozvale građene na donaciju namirnica i potrepština kako bi korisnicima samoposluge olakšali i pomogli.

 

Pročitano 370 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić