Ispiši ovu stranicu

Održan sastanak Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Održan sastanak Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Foto: Sandra Grgić

U Vukovaru je u petak održan sastanak Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Na sastanku je usvojeno godišnje Izvješće Županijskog tima za 2023. godinu, godišnji Plan rada Županijskog tima za 2024. godinu, a prigodno je obilježen i Međunarodni dan žena i to uručivanjem nagrada djevojkama s područja Vukovarsko-srijemske županije koje su ostvarile iznimna postignuća u sportu ili obrazovanju.

- Prije svega danas je Međunarodni dan žena. Ovogodišnja tema ovoga dana je Inspire inclusion - 'Nadahnite uključivanje' koja za cilj ima nadahnjivanje žena za uključivanje, ali i nadahnjivanje svih članova društva da razumiju, cijene i potiču uključenost žena te na taj način zajedničkim snagama stvorimo inkluzivniji svijet za žene. Vođen porukama ovogodišnje kampanje, Županijski tim Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji uz pomoć Vukovarsko-srijemske županije odlučio je dati svoj skromni doprinos nadahnjivanju uključenosti djevojčica, djevojaka i žena nagrađivanjem tri odabrane djevojke s područja Vukovarsko-srijemske županije koje su svojim talentom, trudom i uspjesima inspiracija za druge. Iako ovom gestom možemo istaknuti samo nekoliko djevojaka, smatramo da time dajemo poticaj i drugima da se aktivno zalažu za nadahnjivanje uključenosti djevojčica, djevojaka i žena u sve sfere društva, posebno onima u kojima je njihova zastupljenost nedostatna. Odabrali smo Lunu Lukačević koja studira kroatistiku, a ono što je za nju značajno da je kao maturantica, na državnoj maturi osvojila prvo mjesto iz fizike. Druga djevojka je Mia Matić koja je završila Gimnaziju i upisala računalstvo. Treća djevojka je Asja Štalmajer koja je tijekom gimnazijskog obrazovanja cijelo vrijeme volontirala, a ono po čemu se dodatno isticala je to što se cijeli svoj život trenira karate i osvaja brojna natjecanja i prvenstva – pojasnila je Ivana Sučić voditeljica Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sastanku je nazočio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je, u povodu Međunarodnog dana žena, uputio čestitke svim ženama.
- Svim ženama diljem Republike Hrvatske želim sretan njihov dan. Svim ženama želim da sva ona prava, koja imaju, da ih i ostvare. Ono što želim najviše istaknuti, svim silama se svi moramo boriti protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, što nije jednostavno jer je vrlo često skriveno i pokaže se tek onda kada već bude opasno i kasno – rekao je župan te naglasio kako Vukovarsko-srijemska županija učestalo podupire rad Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
- Od sigurne kuće pa do niza projekata koji se provode na području naše županije dajemo apsolutnu podršku. Jedna od akcija je upravo i ova danas, da prepoznamo dostignuća djevojaka i žena kroz sport, kulturu, obrazovanje ili kroz nešto što su u protekloj godini ostvarile. Na prijedlog Tima uručujemo trima djevojkama prigodne nagrade i dajemo im vidljivost u medijskom prostoru, a kako bi cijelo društvo osvijestili o vrijednostima koje moramo svi poštivati – naglasio je župan Dekanić.

Pročitano 191 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI