Ispiši ovu stranicu

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije 15. ožujka otvara se Proljetni i obrtnički sajam

U prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije od 15. do 17. ožujka 2024. godine po drugi će puta biti održan Proljetni i obrtnički sajam.

Proljetni i obrtnički sajam nastao je iz potrebe podrške poljoprivrednoj proizvodnji kao strateškoj gospodarskoj grani regije. Ove se godine Proljetni sajam organizira tridesetu godinu za redom, a obrtnički dvadeset i četvrtu godinu, međunarodnog je karaktera i prema svim pokazateljima (broju izlagača, veličini izložbenog prostora, broju posjetitelja i sl.) predstavlja značajan gospodarski događaj, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

Zamjenik župana osječko-baranjskog Josip Miletić naglasio je kako sajmom žele potaknuti gospodarsku aktivnost na području županije i nastaviti s pozitivnim trendovima. 

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a o očekuje se preko 250 izlagača iz zemlje i inozemstva, što je značajno veći broj izlagača u odnosu na prošlu godinu, rekla je Ivana Rešetar, direktorica Gospodarskog centra OBŽ.
- Sajam obuhvaća područje poljoprivrede, opreme i uređaja u kućanstvu, tradicijskih i autohtonih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtničkih proizvoda te predstavljanje gospodarskih potencijala općina Osječko-baranjske županije i šire – naglasila je Rešetar.

Za posjetitelje sajam je otvoren sva tri dana od 10 do 19 sati, a svečano otvorenje održat će se u petak 15. ožujka u 10 sati. Ulaz i parking su besplatni za sve posjetitelje.

Organizatori sajma su Osječko-baranjska županija, Gospodarski centar Osječko-baranjske županije d.o.o. i Hrvatska obrtnička komora Osječko-baranjske županije, a sponzori su HAMAG BICRO, Cesting d.o.o. i Altrad – Limex d.o.o.. Program sajma odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Pročitano 149 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić