Ispiši ovu stranicu

Vatrogasna društva s područja Osječko-baranjske županije dobila novu zaštitnu opremu vrijednu 37.000 eura

Vatrogasna društva s područja Osječko-baranjske županije dobila novu zaštitnu opremu vrijednu 37.000 eura Foto: OBŽ

Vatrogasna društva s područja Osječko-baranjske županije dobila su novu zaštitnu opremu vrijednu 37.000 eura.

Opremu je obnašatelj dužnosti osječko-baranjskog župana Mato Lukić u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka uručio vatrogasnim postrojbama koje su sudjelovale u gašenju požara tvrtke Drava International.

Zoran Pakšec, glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice OBŽ pojasnio je da se radi o dijelu opreme, zaštitnim odijelima, kacigama, rukavicama i čizmama, koja je tijekom intervencije na požarištu Drava Internationala potpuno ili djelomično uništena.
- Godišnje se tijekom intervencija uništi oko 10 posto opreme, a samo u tom jednom požaru uništeno nam je opreme u vrijednosti od 60.000 eura – pojasnio je Pakšec dodajući kako se će uz pomoć Osječko-baranjske županije kroz projekt Tirol u narednom razdoblju riješiti svi problemi s nedostatkom zaštitne opreme neophodne za rad.

Lukić, ujedno i načelnik Stožera Civilne zaštite OBŽ, obavio je smotru svih vatrogasnih postrojbi koje su sudjelovale u tom najvećem osječkom požaru naglasivši da bi vatrogascima bez kvalitetne opreme bilo teško intervenirati u takvom požaru i posljedice bi bile daleko teže. Naglasio je i da je OBŽ ove godine za vatrogasce i njihovu kvalitetnu opremu izdvojila gotovo 400.000 eura kako bi mogli intervenirati u svakom trenutku te obećao da će i dalje skrbiti o potrebama vatrogasaca jer građanima pružaju ogromnu sigurnost.
-Podatak da ljudi, kada se nađu u problemima, prvo zovu 112 ili vatrogasnu postrojbu dovoljno govori koliku sigurnost nam pružaju - rekao je Lukić ističući da se projekt Tirol nastavlja i da bi se kroz njega za vatrogasce OBŽ trebalo nabaviti opreme u vrijednosti od oko 300.000 eura.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, podsjetio je da je Grad Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Osijeka već dao nešto manje od 50.000 eura za servis vozila i sve troškove nastale u požaru.
-Suradnja je izvrsna što se pokazalo i na tom požaru kada su sve postrojbe vatrogasne zajednice djelovale kao jedna i iznimno brzo reagirale jer je sustav dobro funkcionirao – zaključio je Vulin.

Pročitano 195 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić