Ispiši ovu stranicu

Održana prezentacija Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu

Održana prezentacija Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu Foto: Sandra Grgić

U cilju informiranja javnosti u Županijskoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru, održana je prezentacija Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje poslodavcima s područja HZZ Područnog ureda Vukovar.

Na prezentaciji su djelatnice Područnog ureda Vukovar predstavile uvjete i načine provedbe mjera aktivne politike zapošljavanja za ovu godinu, a koje su usmjerene na poticanje zapošljavanja, usavršavanje i prekvalifikacije zaposlenih, obrazovanje i osposobljavanje nezaposlenih za potrebe konkretnog radnog mjesta, očuvanje radnih mjesta i poticanje mobilnosti radne snage.

Nazočni poslodavci su tijekom prezentacije dobili sve važne informacije o financijskom instrumentu dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih - vaučerima za obrazovanje te o potporama za zapošljavanje na zelenim i digitalnim radnim mjestima pojasnila je predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar.

- Hrvatski zavod za zapošljavanje svake godine, nakon donošenja uvjeta i kriterija za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja, provodi informiranje poslodavaca. Danas smo ovdje kako bi prezentirali nove mjere aktivne politike zapošljavanja za ovu godinu, a koje su namijenjene poslodavcima, nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja, a usmjerene su na zapošljavanje, samozapošljavanje i osposobljavanje. Naglasila bih da je od kraja 2016. godine do 2023. godine u mjere aktivne politike zapošljavanja, na razini Hrvatske, uključeno preko 249 tisuća korisnika i za tu namjenu je utrošeno preko milijardu i 110 milijuna eura. Kada je riječ o našem području,a području koje pokriva Područni ured Vukovar, od 2013. godine do 2023. godine uključeno je 16.514 osoba i za to je utrošeno 30,6 milijuna eura – naglasila je između ostalog predstojnica Kolar.

Tijekom prezentacije poslodavci su dobili sve potrebne informacije na koji način mogu ostvariti pojedine potpore, a nakon održane prezentacije predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar bile su na raspolaganju za sva pitanja i nejasnoće.

Pročitano 302 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI