Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor za izgradnju studentskog restorana kapaciteta 72 mjesta

U prostorijama Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru svečano je potpisan Ugovor o izgradnji studentskog restorana za studente veleučilišta vrijednosti 1.500.000 eura.

Ugovor su potpisali dekan Veleučilišta Željko Sudarić i Ivan Dumančić, vlasnik tvrtke Iver iz Osijeka.
Studentski restoran, kuhinja i caffe bar bit će smješteni pokraj studentskog doma Leopold, a imat će kapacitet od 72 mjesta.
- Dobivena je već građevinska dozvola, projekt je odobren i tijekom ovoga mjeseca počinje izgradnja moderne kuhinje, restorana i caffe bara kapaciteta 72 mjesta. Time ćemo zaokružiti jednu priču i našim studentima ponuditi izvrstan studentski standard što oni uistinu i zaslužuju – poručio je dekan.

Veleučilište 3 ugovor 2024

Svečanosti potpisivanja ugovora ispred osnivača nazočio je i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivica Šušak koji je naglasio kako vukovarsko veleučilište ide rame uz rame s najboljim stručnim studijima u RH.
- Ovo je dobar primjer kako lokalna samouprava vodi računa o potrebama svojih građana, ali i studenata koji studiraju na području grada Vukovara. Kad se osnivalo veleučilište 2005. godine, bila je zamisao da Vukovar postane studentski grad i mislim da se to uistinu i ostvarilo.Tome u prilog govori ova prekrasna zgrada i cjelokupna infrastruktura te očito zadovoljni studenti jer postoji zanimanje za upisom u trenutku kada imamo demografski pad i slabljenje interesa za studiranjem, a Vukovar je primjer sa 450 redovnih i 550 izvanrednih studenata u dva znanstvena područja – biomedicina i zdravstvo te društvene djelatnosti. Mislim da to pokazuje da je budućnost ove visokoškolske ustanove zagarantirana – zaključio je Šušak.

Financijska sredstva u ukupnom iznosu od 1.500.000 EUR osigurana su u okviru projekta Program kapitalnih ulaganja javnih institucija na području Grada Vukovara, a temeljem ugovora koji je potpisan s Fondom za obnovu i razvoj Grada Vukovara, pojasnila je predsjednica Fonda Ljiljana Blažević.
-Ulažemo u mlade, to je zalog budućnosti. Fond je u 100 %-tnom iznosu vodio i financiranje izgradnje Plivališta, dvoransko je plivalište stavilo Vukovar na kartu izvrsnosti u sportu, a ovo stavlja Vukovar na kartu izvrsnosti po pitanju obrazovanja studenata. Uz kadrove, sada imaju i fantastičnu infrastrukturu, a to zajedno omogućava  im razvoj. To je nešto na čemu Fond inzistira jer razvoj „vuče za sobom” obrtništvo, poduzetnike i razvoj gospodarstva - poručila je Blažević te pozvala mlade u Vukovar gdje im se nude, kako je rekla, „svjetski uvjeti” za studiranje.

Saborski zastupnik Nikola Mažar rekao je kako Vukovar postaje „pravo malo olimpijsko selo” i da rijetko koji grad u Hrvatskoj, ali i Europi može svojim studentima ponuditi ovakve uvjete.
- U ovome dijelu grada imamo sve ono što mladima treba, vrhunske bazene, sportsku dvoranu, nogometna i teniska igrališta, a sve je u krugu od 500 m. Praktički stvaramo jedno malo olimpijsko selo i vjerujem da će se svi studenti ovdje osjećati ugodno, a znam da su neki po završetku studiranja ostali u našemu gradu što nas izrazito veseli – naglasio je Mažar.

Zadovoljstvo projektom izrazio je i župan Damir Dekanić.
- U Vukovar dolaze studirati ne samo mladi iz cijele RH, već i iz susjednih zemalja, posebice Hrvati iz BiH i Vojvodine, što nas izuzetno veseli. Naravno, doći će samo ako su zadovoljni uvjetima koje ovdje imaju i ukoliko im program koji se ovdje nudi jamči znanje, a ono pak posao. S vremenom imamo sve veći broj programa i studenata i iskreno sam oduševljen sa svim što se ovdje događa – poručio je Dekanić.

Radovi na izgradnji restorana kreću tijekom ožujka, završetak se očekuje prije roka od dvije godine.

Pročitano 280 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić