Ispiši ovu stranicu

Otvoren Javni poziv za pomoć umirovljenicima

Otvoren Javni poziv za pomoć umirovljenicima Foto: Valerija Lozančić

Vukovarsko-srijemske županije raspisala je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima s prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu.

Prijaviteljima koji ispune uvjete iz Javnog poziva Županija će osigurati vrijednosni poklon bon koji će se dodjeljivati do 4 puta godišnje u maksimalnom iznosu do 80 eura, a korist će se za kupovinu prehrambenih proizvoda.
Javni poziv otvoren je 30 dana od dana objave na službenim internetskim stranicama Vukovarsko-srijemske županije (www.vusz.hr).

Pravo podnošenja prijave na Javni poziv za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa područja Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu imaju osobe koje ispunjavaju sljedeće uvjete:
1. Prebivalište odnosno stalni boravak na području Vukovarsko-srijemske županije,
2. Podnositelj zahtjeva mora biti korisnik mirovinskog prava u RH ili u inozemstvu
3. Mjesečni iznos mirovinskih primanja prije podnošenja zahtjeva ne smije prelaziti cenzus: – samac -270,00 EUR – bračni ili izvanbračni par - 550,00 EUR
4. Podnositelj zahtjeva i supružnik ili izvanbračni drug  ne smije imati nikakve druge prihode (od imovine, od kapitalnih ulaganja, dionica i sl) osim primanja po osnovi mirovinskog prava.
5. U prihode se ne uračunava jednokratna novčana pomoć, pomoć za podmirenje troškova stanovanja, novčana naknada za tjelesno oštećenje, doplatak za pomoć i njegu, ortopedski dodatak, osobna invalidnina.

Prijave na Javni poziv podnose se na propisanim obrascima koji su objavljeni na internetskim stranicama Vukovarsko-srijemske županije https://www.vusz.hr, a prijavi treba priložiti slijedeću dokumentaciju:
-Preslika osobne iskaznice podnositelja prijave – obostrano,
-Preslika osobne iskaznice supružnika – obostrano,
-Dokaz mirovinskim primanjima za podnositelja zahtjeva (odrezak o mirovinskim primanjima ili izvod tekućeg računa ili potvrda o isplaćenoj mirovini za 1. ili 2.mj.2024.g.),
-Dokaz mirovinskim primanjima za supružnika (odrezak o mirovinskim primanjima ili izvod tekućeg računa ili potvrda o isplaćenoj mirovini za 1. ili 2.mj.2024.g.).

Prijave na Javni poziv s dokumentacijom podnose se u zatvorenoj omotnici, preporučenom poštom ili neposredno u pisarnicu Županije, na adresu:
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA
Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb
Glagoljaška 27
32100 Vinkovci.

Prijavitelji koji ispunjavaju uvjete i bude im odobrena pomoć dobit će Obavijest o dodjeli pomoći umirovljenicima iz Javnog poziva za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godine. Prijavitelj čija prijava ne zadovolji uvjete Javnog poziva dobit će pisanu Obavijest o tome.

Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb na telefon 032/344-214 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pročitano 216 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić