Ispiši ovu stranicu

Na Uskim njivama u Osijeku do kraja godine novi vrtić

Na Uskim njivama u Osijeku do kraja godine novi vrtić Foto: Grad Osijek

Osječki gradonačelnik Ivan Radić obišao je radove na izgradnji dječjeg vrtića u Kutinskoj ulici na Uskim njivama.

Radi se o jednom od pet vrtića koje je grad Osijek prijavio za Nacionalni plan oporavka i otpornosti i svih pet je prihvaćeno.

– Zahvaljujem izvođaču radova jer radovi teku planiranom dinamikom. Vrtić će biti gotov u rokovima, do kraja ove godine. Vrijednost investicije je oko 1,9 milijuna eura, od čega je bespovratnih 1,3 milijuna eura iz NPOO-a. Ovo nije jedini vrtić koji se gradi u Gradskoj četvrti Novi grad, dograđujemo i vrtić Sjenčica. I vrtići u Tenji, Cvjetnom i Gornjem gradu napreduju planiranom dinamikom, a tri će biti završena do rujna ove godine – rekao je Radić te podsjetio kako je Grad Osijek reorganizacijom postojećih vrtićkih prostora uspio ispuniti zakonsku normu upisavši u vrtić svu djecu koja su navršila četiri godine te djecu s oba zaposlena roditelja.

Ana Mihaljević, ravnateljica osječkih dječjih vrtića, zahvalila je gradonačelniku na sustavnim ulaganjima u vrtiće.

– U ovome naselju dosad nije bilo vrtića, ovaj u Kutinskoj ulici jedini je ovdje, a ujedno i najveći koji se gradi. Tu će biti sedam odgojnih skupina, i jasličkih i vrtićkih. Trenutačno se pripremamo za upise u novu pedagošku godinu te očekujemo da ćemo javni poziv objaviti u travnju. Roditelji u novoj pedagoškoj godini mogu računati na po tri nove odgojne skupine u vrtićima Latica i Sjenčica i potpuno novi vrtić u Mjesnom odboru Cvjetno. U Tenji dok se ne izgradi novi vrtić, nastavljamo suradnju s Pastoralnim centrom, gdje ćemo imati dvije skupine – rekla je Mihaljević.

Pročitano 129 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI