Ispiši ovu stranicu

Ministar Marin Piletić posjetio Dječji vrtić Vinkovci

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić Milan Paun

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić posjetio je Dječji vrtić Vinkovci te izjavio kako je jedna od najboljih demografskih mjera osiguranje smještaja u vrtićima za svako dijete. 

"Vlada je u partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave izdvojila ogromna sredstva da bi pokrenula nove investicije, izgradila nove vrtiće i proširila postojeće kapacitete. Gotovo milijardu eura smo uložili u 800 novih vrtića diljem Hrvatske", kazao je Piletić.

Dotaknuvši se Svjetskog dana Downova sindroma, koji se obilježava danas, poručio je kako Vlada neće štedjeti na djeci s teškoćama u razvoju, već će učiniti sve da osnaži roditelje i djecu s teškoćama u razvoju kroz širenje mreže socijalnih usluga.

"Na nacionalnoj razini smo utrostručili sredstva za podršku roditeljima i djecu s teškoćama u razvoju. Zbog toga smo donijeli Zakon o inkluzivnom dodatku tako da dosadašnje iznose više nego udvostručimo i omogućimo lakši put do inkluzivnog dodatka, ne više vještačenjem za svaku naknadu pojedinačno, nego zakon objedinjuje sve dosadašnje naknade za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju", rekao je Piletić.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji donedavno su postojala dva pružatelja socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju s oko 35 korisnika, a nakon javnog poziva ima četiri pružatelja socijalnih usluga za više od 280 korisnika, naglasio je.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je da su vrtić energetski obnovili, sada će ga i proširiti, a nakon više od nekoliko desetljeća grade novi dječji vrtić. Više od 1.200 djece ima mjesta u vrtićima na području grada, a želja im je doći do 1.500 mjesta.

Po riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Vinkovci Suzane Zidar u sedam objekata Dječjeg vrtića Vinkovci nalazi se 27 odgojnih skupina s 577 upisane djece.

Pročitano 237 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun