Ispiši ovu stranicu

U sve dijelove Vukovarsko-srijemske županije stiže mobilno kino

Županijski Upravni odjel za turizam i kulturu provodi svoj najnoviji projekt pod nazivom Slavonsko mobilno kino (SMOKI) koji će dovesti u svaki, pa i najudaljeniji kutak naše županije, kino projekcije.

Riječ je o audiovizualnom kulturnom programu prvenstveno namijenjenom najmlađim uzrastima, odnosno djeci i mladima u okviru kojega će biti prikazani brojni animirani, igrani i edukativni filmovi.

-Osnovna aktivnost projekta kino su projekcije animiranih, igranih i edukativnih filmova za djecu i mlade, dok je njegova glavna intencija disperziranje teže dostupnih kulturnih sadržaja za djecu i mlade u svaki, pa i onaj najizoliraniji i geografski najudaljeniji kutak naše županije - pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamare Kalistović.

Filmovi će biti prikazivani na kino platnima veličine 6.5 X 3,5 m na otvorenome ili, u slučaju kiše u domovima kulture i školskim dvoranama, a koristit će se najsuvremenija oprema.

Prva projekcija Slavonskog mobilnog kina, ujedno i otvorenje, bit će održano u Vrbanjskom Domu kulture, 5. travnja u 19 sati.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

 

Pročitano 298 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić