Ispiši ovu stranicu

Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

Župan Damir Dekanić prigodom uručivanja ugovora naglasio je kako je cikloturizam najbrže rastući turizam u Europi pa i mi moramo biti u trendu i promicati ga, a ovo je jedan od načina.
-Trudimo se promicati aktivni turizam u našoj županiji, a danas dodijeljenih 10 tisuća eura bespovratnih potpora za kupnju bicikala i biciklističke opreme u sklopu smještanih objekata svakako je jedan od načina. Cikloturizam u Europi najbrže je rastući turizam koji u razvijenim europskim zemljama pokazuje izvrsne rezultate, a mi svakako moramo biti u trendu. Naša županija ima predivan krajolik, a vožnja biciklom kroz šumske puteve poseban je doživljaj – naglasio je župan dodavši kako je prvenstveno potrebno izgraditi prikladnu infrastrukturu kako bi postali vidljivi na karti cikloturizma Europe.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović izrazila je zadovoljstvo jer se županija kontinuirano obogaćuje smještajnim kapacitetima i novim sadržajima.
-Jako nas veseli čuti tako dobre povratne informacije od naših prijavitelja, odnosno korisnika koji i jesu razlog zašto postojimo kao Upravni odjel i zašto smo tu. Uz to, veseli nas i činjenica da se županija kontinuirano obogaćuje smještajnim kapacitetima. U prošloj je godini otvoreno 313 novih smještanih kapaciteta, što je čak 34% više u odnosu na godinu prije i mislim da se rijetko koja županija može pohvaliti ovakvim rezultatima. Do kraja ožujka ove godine brojimo čak 29 novih smještajnih kapaciteta, što pokazuje da nastavljamo taj pozitivan trend, a ni ne sumnjamo da će tako biti i dalje - rekla je Kalistović.

Vlasnici kuće „Šokačka lady“ iz Županje u prošloj su godini uz pomoć ove potpore kupili dva bicikla, a sada ih planiraju kupiti još dva jer, kako kažu, imaju kapacitet od 6 osoba i bicikli dobro dođu svima koji žele županjski krajolik upoznati na ovaj način.
-Gosti koji nam dođu na više od jedan dan gotovo uvijek koriste bicikle jer na taj način mogu obići puno više nego što bi to mogli pješice ili automobilom, čak i malo udaljenija i nedostupnija mjesta. Primjer od prije 15tak dana to potvrđuje. U našoj kući boravila je obitelj koja je na odmor došla s jednim biciklom i oduševili su se kad su čuli da im i mi možemo ponuditi dva - ispričao je suvlasnik Šokačke lady Marko Maroševac zahvalivši Županiji na potpori i pozitivnim promjenama u sufinanciranju rada udruga na području kulture i turizma.

Potporu je po prvi puta dobila i vlasnica vukovarske kuće za odmor Tamaris Tamara Rupčić, a vidi ju kao priliku za dodatno proširenje svoje turističke ponude.
-U privatnom životu ako imate potporu obitelji sve vam je lakše. Za mene, u ovom slučaju kada je u pitanju kuća Tamaris, obitelj je upravo Odjel za turizam i kulturu, pod okriljem Vukovarsko-srijemske županije. Kad imate ovakav vjetar u leđa, vjerujte mi da je sve lakše. Posebno za nas koji smo relativno novi, pokušavamo se širiti, svojim gostima pružiti što je moguće više i bolje i to na jednoj što višoj razini - istaknula je Rupčić dodajući kako je kuća otvorena prije godinu i pol, a u zadnjih nekoliko mjeseci uveli su niz noviteta pa se mogu pohvaliti raznim igrama za zabavu poput bilijara, pikada, stolnog nogometa, wellness zonom sa saunom i jacuzzijem, a sada i biciklima zahvaljujući kojima mogu osmisliti i biciklističku rutu te tako zaista proširiti svoju ponudu.

 

Pročitano 201 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić