Ispiši ovu stranicu

U subotu u Andrijaševcima manifestacija "Gastro A "

U subotu u Andrijaševcima manifestacija "Gastro A " Foto: Arhiva HRV

U subotu 27. travnja prvi put će u Andrijaševcima biti održana manifestacija pod nazivom “GastRo A“, koja ima za cilj diverzifikaciju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda kobasice i kulenove seke.

U sklopu manifestacije održat će se i senzorno ocjenjivanje najboljih kobasica i kulenovih seka. Ocjenjivanje će biti organizirano u dvije kategorije, a provodit će ga vrsni senzorni analitičari i stručnjaci koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i kulenovih seka iz Hrvatske.

- Manifestacija će se održati u organizaciji Općine Andrijaševci, uz potporu Vukovarsko-srijemske županije, Agro-klastera, Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije te u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu, Udrugom kuhara Vukovarsko-srijemske županije kao i Udrugom žena „Žena“ Rokovci-Andrijaševci. Na ocjenjivanje, u dvije kategorije, mogu se prijaviti sve fizičke i pravne osobe s odgovarajućom registracijom, a svoje uzorke kobasice ili kulenove seke trebaju dostaviti u prostore općine Andrijaševci najkasnije do 25. travnja - pojasnila je jedna od organizatorica manifestacije GastRo A Matea Smolčić.

Dodjeljivanje nagrada planirano je u subotu 27. travnja. U 9 sati sastat će se ocjenjivačko povjerenstvo u prostorima općine, dok će se ostatak manifestacije održati u Staroj školi u Andrijaševcima. Otvorenje manifestacije predviđeno je za 18 sati. U 18:30 uslijedit će degustacija gastro ponude, uz koncert popularnog Tamburaškog sastava Čežnja. U 20 sati predstavnik ocjenjivačkog povjerenstva proglasit će najbolje kobasice i najbolje kulenove seke.

- Naša želja je da u budućim vremenima potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim slavonskim proizvodima, a s ciljem da ovaj kraj Republike Hrvatske bude prepoznat kao izvorni kraj u proizvodnji kobasica i kulenovih seka. Organizacijom ovakvog tipa manifestacije nastojimo da ova manifestacija postane tradicija u našem selu i da potakne proizvođače na preradu mesa i da im omogući bolji tržišni plasman i prepoznatljivost kako u Hrvatskoj tako i u inostranstvu – poručila je Smolčić.

Pročitano 182 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI