Ispiši ovu stranicu

Predstavljen program ovogodišnjeg obilježavanja Dana Grada Vukovara

Predstavljen program ovogodišnjeg obilježavanja Dana Grada Vukovara Foto: Grad Vukovar

I ove je godine povodom Dana Grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova koje proslavljamo 3.svibnja organiziran bogat program obilježavanja. Započinje u subotu 27. travnja programom „Vukovaru na dar mladi igraju šah”, veslačkom regatom i večernjim svečanim koncertom HKGD „Dunav“ Vukovar u povodu 30 godina od obnove rada, pod nazivom „Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku“. Za 30.travnja je najavljena promocija slikovnice „Volimo te grade: Vukovar u očima djeteta“, u Hrvatskom domu Vukovar.

Središnji program obilježavanja u petak 3. svibnja, tradicionalno započinje u ranojutarnjim satima emitiranjem, putem mobilnoga razglasa, skladbe „Na lijepom plavom Dunavu“ Johanna Straussa. Počast hratskim braniteljima bit će odana na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, a sveta misa služena u crkvi sv. Filipa i Jakova. Toga se dana održavaju i svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara, manifestacija „Cvjetni korzo – Mladost i radost Vukovara” za djecu vukovarskih vrtića i otvara 6.Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, dok je u večernjim satima predviđen koncert Joleta na Trgu Republike Hrvatske. Također, toga će dana svim Vukovarcima i Vukovarkama, uz predočenje osobne iskaznice, biti omogućen besplatan ulaz u sve vukovarske muzeje - Gradski muzej Vukovar, Franjevački muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture, te na Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva.

Subotu i nedjelju, 4. i 5. svibnja, obilježit će sportske aktivnosti vukovarskih osnovnih škola i dječjih vrtića, ali i brojne manifestacije u sklopu festivala „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“. Na središnjem gradskom trgu u večernjim će satima te subote nastupiti Klapa Rišpet, a u nedjelju Tiho Orlić.

Od 7. do 10.svibnja bit će održane razne sportske manifestacije, a program obilježavanja završit će u petak, 10. svibnja koncertom Jazz orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske u Hrvatskom domu Vukovar u večernjim satima.

Iz vukovarske gradske uprave poručuju da će u nadolazećim danima Vukovar biti središte brojnih događanja, od kulturnih, tradicijskih, sportskih, do gastro i zabavnih te izražavaju vjeru da će građani Vukovara i posjetitelji uživati u pripremljenom obilježavanju.

 

Pročitano 335 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar