Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Prosvjed se nastavlja na Mitnici

  • Srijeda, Ruj 04 2013
  • Piše: 
Prosvjed na središnjem gradskom trgu, treći dan Prosvjed na središnjem gradskom trgu, treći dan Foto: A. Lovrić

Tomislav Josić pozvao prosvjednike na mir i dostojanstvo, danas nema skidanja ploča

U Vukovaru je danas okupljanjem oko tisuću prosvjednika na središnjem gradskom trgu nastavljen mirni prosvjed zbog postavljanja dvojezičnih ploča. Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je jučer pušten iz pritvora, obraćajući se prosvjednicima je najavio je kako nikakvih incidenata neće biti niti će bilo tko napadati ili nasrtati na policiju.

-To su naša braća i prijatelji. I do sada nitko nije na njih udarao niti su oni nas udarali-naglasio je Josić. U svom je govoru komentirao i izjavu premijera Milanovića kako je rat gotov poručivši da je za premijera rat možda gotov, ali za Vukovarce još uvijek traje. Josić je rekao kako je spreman za razgovore s vladom oko rješavanja krize u Vukovaru, ali pod uvjetom da to ne bude kao nekakav tajni sastanak kao što je to bilo prošli put. Okupljene je prosvjednike pozvao da krenu put Mitnice gdje su se stanovnici također okupili u znak prosvjeda protiv uvođenja dvojezičnosti.

Od prosvjednika se moglo čuti i da je sedam mladih Vukovaraca jučer pritvoreno,  navodno zbog obavijesnog razgovora, a da roditelji sada o njima ne mogu dobiti nikakve informacije iz policije. Grad je pun interventne policije , a i prosvjedna povorka do Mitnice odvija se uz nadzor policijskih snaga.

Pročitano 1927 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase