Ispiši ovu stranicu

Reakcija na jučerašnji prosvjed

Podsjećaju na Tuđmanov govor iz '97 Podsjećaju na Tuđmanov govor iz '97 Foto: GA

U rano jutarnjoj akciji članovi Građanske akcije prilijepili su, na crnim platnom prekrivenu bistu pokojnoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, njegov govor iz 1997. godine koji je održao u Vukovaru po dolasku "Vlaka mira“, potvrdila je zamjenica glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Maja Barbarić, a prenosi Hina.

Na Facebook profilu Građanske akcije navodi se da plakat s govorom trebaju pročitati "oni koji žele manipulirati stanovništvom, manipulirati njihovim osjećajima te neprestano potpirivati vatru netrpeljivosti između stanovnika toga napaćenog grada“. Po dolasku u Vukovar "Vlakom mira“ 1997. tadašnji predsjednik Franjo Tuđman održao je govor u kojemu je pozvao na mir, suživot i toleranciju.

U PU vukovarsko-srijemskoj su, na pitanje Hine o kakvoj je akciji riječ, odgovorili da "po tumačenju Državnog odvjetništva nema elemenata prekršajnog niti kaznenog djela ni za ljepljenje plakata na bistu niti za jučerašnje prekrivanje biste crnim platnom". "O oba događaja napravljene su službene zabilješke", rekla je Barbarić.

Pročitano 1704 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar