Ispiši ovu stranicu

Josić: Nismo rušitelji ustavnoga poretka, stvorili smo hrvatsku državu

Članovi stožera spremni na dijalog Članovi stožera spremni na dijalog Snimak: Marija Molnar

Nakon što je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade izjavio da je o problemu dvojezičnosti i općenito o situaciji u Vukovaru spreman razgovarati s Vukovarcima i hrvatskim braniteljima, članovi Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara očekivali su ga danas u podne na sastanku u gradu na Dunavu. Premijer nije došao, a predsjednik stožera Tomislav Josić prozvao ga je odgovornim za netoleranciju u hrvatskom društvu.

Postavljanje dvojezičnih ploča u Vukovaru nazvao je namjernim skretanjem pozornosti hrvatske javnosti s pravih problema – gladi i siromaštva, a premijeru poručio da su članovi stožera unatoč svemu spremni na dijalog sa svima, ali neće dopustiti da im se uvjetuje koga će sa sobom iz braniteljske populacije voditi na razgovore o problemima u Vukovaru.

 Nedavne istupe srpskog čelnika u Hrvatskoj Milorada Pupovca  o situaciji u Vukovaru usporedio je sa specijalnim ratom protiv Hrvatske 90-ih, a ministra hrvatskih branitelja Predraga Matića ocijenio je ministrom bez ministarstva, savjetnika, branitelja i Vukovara.

Na pitanje novinara je li stožer, kako tvrdi ministar Matić instruiran od HDZ-a, Josić je odgovorio  da je to obično politikantstvo i da s članovima stožera nitko ne može manipulirati. Odbio je i sve češće kvalifikacije o članovima stožera kao rušiteljima ustavnog poretka RH, još jednom ističući da su oni hrvatski branitelji i domoljubi koji su stvorili hrvatsku državu.

Tomislav Josić izrazio je i nezadovoljstvo izvještavanjem u hrvatskim medijima o problemima u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj, a koje je nazvao selektivnima. Po njegovim riječima uklonjena je ploča s natpisom Ovčara pokraj Vukovara, potrgane su osmrtnice s imenima sotinskih žrtava iz Domovinskog rata, nedavno ekshumiranih, a stradala je i ploča s mosta u Rijeci, nazvanom po hrvatskim braniteljima.  O svemu tome, tvrdi Josić, nema ni riječi u hrvatskim medijima. 

Pročitano 1641 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar