Ispiši ovu stranicu

Stožer sazvao hitnu sjednicu

Iljkić: Ne možemo preuzeti odgovornost za ono što se može dogoditi u Vukovaru Iljkić: Ne možemo preuzeti odgovornost za ono što se može dogoditi u Vukovaru Snimak: Marija Molnar

Vlado Iljkić iz Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara najavio je povodom ponovnog postavljanja dvojezičnih ploča na zgrade državnih institucija u Vukovaru hitnu sjednicu stožera tijekom današnjeg dana.  Izjavio je da Vlada RH očigledno nema sluha za ono što se u Vukovaru posljednjih mjeseci događa i da jedno priča, a drugo radi kada su u pitanju zahtjevi stožera.

-Ovo nimalo ne liči na demokratski postupak i na politički mudru odluku.  Tražili smo da kao svojevrsni praznik demokracije dvojezične ploče postavi Ministarstvo kulture RH kada se za to steknu uvjeti, ali su jutrošnjim postavljanjem dvojezičnih ploča pokazali što misle o tom prijedlogu, rekao je Iljkić za HRV.

Posebno je naglasio da Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara ne može preuzeti odgovornost za eventualne postupke hrvatskih branitelja zbog ponovnog postavljanja ploča,  demantirajući tako i nedavne izjave ministra branitelja Predraga Matića koji je članove stožera optužio za izazivanje nemira u Vukovaru.

Pročitano 1338 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar